Statsansattes forhandler: Lockout tager konflikt til nyt niveau

Statens arbejdsgivere varsler omfattende lockout. Det bringer konflikt til helt nyt niveau, siger forhandler.

Demonstration om overenskomstforhandlinger foran Kl i København torsdag den 22. februar 2018. 28. februar er fristen for ny statslig overenskomst. Fredag brød forhandlingerne sammen. Det skriver Ritzau, fredag den 23. februar 2018. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Ministeren bringer konflikten til et helt nyt niveau, siger de statsansattes topforhandler, Flemming Vinther, efter at innovationsminister Sophie Løhde (V) onsdag formiddag har varslet omfattende lockout for de statsansatte.

- Vi har udtaget omkring 15.000 til strejke. Ministeren svarer igen med at udtage 120.000 til lockout.

- Hun siger, at de 15.000, vi har udtaget, vil være til stor gene for rigtigt mange danskere. Så må almindelig husmandslogik vel tilsige, at 120.000 må være til meget stor gene for rigtigt, rigtigt mange danskere, siger Flemming Vinther.

- Men det er jo arbejdsgiverens valg. Jeg tror da heller ikke, at arbejdsgiverne er helt ubevidste om, at jo flere der er i konflikt, desto større byrde er der for de faglige organisationer, siger han.

I alt skal 180.000 statsansatte have fornyet overenskomster, men forhandlingerne er brudt sammen.

De ansatte har varslet strejke fra 4. april. Onsdag har staten altså valgt at svare igen ved at varsle lockout, som er arbejdsgivernes mulighed for at sende ansatte hjem uden løn.

Flemming Vinther vil ikke svare på, hvad lockoutvarslet kommer til at betyde for videre forhandlinger i Forligsinstitutionen, hvor parterne skal forsøge at finde hinanden.

/ritzau/