Statsadvokat beklager fuskanklage

Der var ikke belæg for at antyde, at forsvarsadvokat Thorkild Høyer har fusket med beviser i sag om millionrøveri, erkender anklager.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsadvokat Kim Christiansen var et nummer for kæk, da han i Retten i Glostrup indirekte beskyldte forsvarsadvokat Thorkild Høyer for bl.a. at få belastende fotos til at forsvinde.

Det erkender han selv, idet han med rettens mellemkomst mandag gav følgende erklæring for at imødekomme en rasende Thorkild Høyer, der mente sig beskyldt for en kriminel handling:

- Hvis det, der blev sagt, er blevet opfattet som en sigtelse, så beklager statsadvokaten, lød det tørt fra retsformanden.

Beskyldningerne om det strafbare bevisfusk faldt nonchalant i tirsdags i forbindelse med Kim Christiansens procedure i sagen om millionrøveriet i Brøndby forrige sommer. I retssagen er Thorkild Høyer forsvarer for en af de 14 mænd på anklagebænken, der alle helt eller delvist nægter sig skyldige i kuppet til rekordsummen 62 millioner kr.

Gennem sagens foreløbigt 49 retsdage har det flere gange gnistret mellem anklager Kim Christiansen og de 14 mænds forsvarer.

Flere gange har forsvarerne forsøgt at få afsporet sagen med mere eller mindre seriøse indsigelser, og det fik i sidste uge bl.a. Kim Christiansen til at fnyse hånligt af forsvarernes "filibusterindlæg".

Der er afsat yderligere syv retsdage frem til 10. september, hvor dommen forventes.

/ritzau/