Statens Serum Institut: »Corona er gået lidt i glemmebogen«

De daglige smittetal er steget markant den seneste tid, og selvom det ifølge flere eksperter er forventeligt, kommer Statens Serum Institut alligevel med en løftet pegefinger til danskerne.

Overlæge hos Statens Serum Institut Tyra Grove Krause gør opmærksom på, at der lige nu er stor risiko for at blive smittet med corona, så derfor skal vi regne med et generelt højere smittetal, end vi før har oplevet det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har danskerne glemt corona?

Det er overlæge ved Statens Serum Institut Tyra Grove Krause i hvert fald bekymret for.

Hun mener, at danskerne muligvis trænger til en påmindelse om, at corona fortsat eksisterer i samfundet. Det skriver TV 2.

»I takt med at alle restriktioner er løftet, virker hverdagen helt normalt igen. Det gør, at corona er gået lidt i glemmebogen,« siger overlægen til TV 2.

Den seneste tid er antallet af coronasmittede steget markant. Dagens smittetal ligger på hele 1.411 nye smittede, og positivprocenten er dermed oppe og runde 2,11, hvilket dermed var den højeste måling siden januar.

En af de kommuner, som i øjeblikket er særligt hårdt ramt af den stigende smitte er Ishøj.

Kommunen har den seneste uge været ramt af 136 nye smittetilfælde, hvilket giver den en incidens på hele 590. I stærk kontrast til det tal ligger landets samlede incidenstal lige nu blot på 138.

Tyra Grove Krause kommer med en stærk opfordring til befolkningen om at huske på de ting, vi allerede har lært efter over halvandet år med corona: god hygiejne og test ved tegn på smitte.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut har 76,2 procent påbegyndt vaccinationen, og antallet af færdigvaccinerede danskere ligger på omkring 75 procent.

Flere er allerede blevet tilbudt det tredje boosterstik, og over 225.000 danskere er allerede blevet revaccineret.

Selvom det hele tiden har været forventeligt, at antallet af coronasmittede ville stige hen over de kommende måneder, så er smittens tempo alligevel kommet bag på flere eksperter, skriver TV 2.

Alligevel understregede man, at der ikke var grund til stor bekymring, men at en høj vaccinationstilslutning fortsat er vigtigt.