Starten er gået på Copenhagen Maraton: Det skal du vide som tilskuer, bilist og beboer i byen

I dag afholdes Telenor Copenhagen Marathon, og det betyder trafikændringer i store dele af Københavns gader. Få overblikket over den store sportsbegivenhed her. Du også kan følge selve løbet »live« nederst i artiklen.

Copenhagen Marathon 2019 afvikles i de københavnske gader. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Tusindvis af løbere har netop nu begivet sig ud på dette års Telenor Copenhagen Marathon, og de 13.280 deltagere vil befinde sig rundt omkring i byen i de kommende timer, mens de kæmper sig gennem de lidt over 42 kilometer, der skal tilbagelægges, inden målstregen kan passeres.

Maratonet betyder, at en stor del af hovedstadens gader vil være lukket ned for trafik stort set hele dagen, og det har betydning for dig, som er til fods, på cykel, i bil eller med offentlig trafik.

Hvordan ser årets rute ud?

Starten gik klokken 09.30 fra Islands Brygge, og det er også her, løberne skal passere målstregen, når de har tilbagelagt de 42,195 meter senere i dag. Den flade rute, der bevæger sig gennem København og Frederiksberg er tilskuervenlig, så man vil sikkert også opleve store hujende menneskemængder, der forsøger at heppe maratonløberne gennem dagens strabadser, hvis man bevæger sig udenfor.

Udover Islands Brygge, hvor både start og mål findes, vil bydelene Indre By, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg også være ramt af trafikændringer igennem dagen på grund af maratonet.

De fleste af rutevejene har været lukket siden klokken 7.00 i morges, og der åbnes op for dem igen, så snart den sidste løber har passeret gaden.

Udover rutevejene er også de omkringliggende veje berørt af jubilæumsbegivenheden, og man skal derfor holde øje med omdirigering og afspærringer, hvis man er i bil i dag. Parkeringsmulighederne er også anderledes i dag, så vær også opmærksom på dette.

Det er muligt at krydse ruten, hvis man er til fods eller på cykel i løbet af dagen, hvis der ikke er løbere på ruten, når man ønsker at passere. Løbsarrangørerne opfordrer til, at man koordinerer med løbets officials, inden man forsøger at passere ruten af sikkerhedsmæssige hensyn.

Det forventes, at alle gader er åbnet for trafik klokken 16.30. Dette gælder dog ikke Islands Brygge.

Kort over ruten Fold sammen
Læs mere
Foto: Telenor Copenhagen Marathon.

Hvornår løber den sidste deltager over stregen?

Det forventes, at den første mandlige løber vil være i mål omkring klokken 11.40, mens den hurtigste kvinde formentligt vil passere målstregen omkring klokken 12. Det forventes at den sidste løber vil være i mål omkring klokken 16.

Hvor kan man følge begivenhedernes gang?

Det kan man lige her på Berlingske, hvor vi løbende vil dække begivenheden henover dagen. Derudover kan du følge med i Copenhagens Marathons egen produktion på nedenstående web-TV-feed.