Star Tour sender gæster hjem med fly

Rejseselskabet Star Tour udnytter nye åbninger af lufthavne til at sende omkring 400 danske gæster hjem med fly.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rejsebranchen kæmper fra tue til tue med at få løst problemerne som følge af vulkanskyen. Mandag formiddag meddeler Star Tour, at man er klar til at sende to fly med i alt ca. 400 gæster hjem med fly.

Dermed kan de "heldige" undgå en lang og strabadserende bustur gennem Europa. I stedet er det målet, at de skal lande i Göteborg, Sverige, og derfra blive fragtet videre.

- Vi råder over fem fly nede i Europa, forklarer salgsdirektør Stig Elling, der tilføjer, at man internt taler om en "TUI-luftbro", der bliver sat ind.

Star Tours selskab TUI Flynordic skal med nogle af de øvrige af de fem fly transportere passagerer hjem fra de andre nordiske lande.

De to fly med primært danske gæster kommer hjem fra henholdsvis Kreta og Cypern. Star Tour har ud over Göteborg også andre lufthavne i reserve, for eksempel lufthavnen i Oslo som mulig ankomstlufthavn.

Også i rejseselskabet Apollo holder man et vågent øje med mulighederne for at udnytte for eksempel lufthavnen i Stockholm eller tyske lufthavne til at få gæster fløjet hjem tæt på Danmark. Informationschef Rikke Andreassen minder dog om, at der er tale om et stort puslespil for at få fly, gæster og lufthavne til at passe sammen.

/ritzau/