Stadig uenighed om politifolks løn

Et møde torsdag bragte ikke Politiforbundet og Personalestyrelsen nærmere forsoning om lønnen til landets godt 11.000 politibetjente.

Hvad får en politibetjent egentlig i løn? Forvirringen om betjentenes løn blev ikke mindre, selv om Personalestyrelsen torsdag mødtes med Politiforbundet. Sammen skulle de ellers finde hoved og hale i, hvad der er de rigtige tal. Finansminister Thor Pedersen (V) udtalte mandag, at en betjent i gennemsnit får 33.000 med det hele. Et tal som Politiforbundet stadig ikke kan genkende efter mødet med styrelsen.

- Den måde, man regner totallønnen på 33.000 kroner om måneden ud på, holder ikke. Vi har ingen grund til at bestride tallene, der bliver brugt. Men kæden hopper af, når man begynder at regne overarbejde, merarbejde, vederlag, tillæg og pension med, sagde Peter Ibsen, Politiforbundets formand, efter mødet.

Han kalder balladen "en kurre på tråden" og håber, at der ikke bliver samme slinger i valsen, når de nye overenskomster skal forhandles på plads i løbet af vinteren.

/ritzau/