Stadig lukket for vandet i Køge

6000-8000 borgere i Køge må ikke bruge vand fra hanen. Først i eftermiddag ventes der svar på vandprøver fra Lyngens Vandværk.

På tredje dag advares borgere i det nordlige Køge mod at komme i kontakt med vandet fra vandhanen.

Advarslen gælder husstande, der forsynes med vand fra Lyngens Vandværk, som man mistænker for at være ramt af forurening. Hverken kilden eller det nærmere indhold af forureningen er kendt.

"Det er ikke verificeret, at det er vandet. Men det er den mest sandsynligve samlende forklaring," siger politiassistent Søren Nielsen fra Køge Nærpoliti, der sidder i efterforskningsgruppen i sagen.

Senere på eftermiddagen ventes svar på de vandprøver, der netop er ved at blive opdyrket til identifikation af indholdsstoffer, der kunne have udløst sygdom i området.

Over 20 husstande har anmeldt sygdom i hjemmet, som man formoder skyldes "noget" i vandet. Familierne melder om hovedpine, diarre og opkast.

Advarslen mod vandet gælder al brug, hvor kroppen kommer i kontakt med vandet. Det er således tilladt at skylle ud i toilettet, og vandværket sender stadig vand ud i rørene, bl.a. fordi det også indebærer en risiko at lade det stå stille.

Borgerne forsynes med vand fra vandtanke, der er placeret rundt om i området.