SSP: Unge får svært ved at slippe ud af rockermiljø

Unge vil blive involveret i den verserende bandekonflikt, hvis de bliver medlem af rockergruppen Hells Angels' klub for personer under 18 år, frygter SSP-chef.

Rockerklubben Hells Angels vil lancere støtteforeningen Viking Defence League, der er målrettet mod de helt unge. - Vi tager ikke folk under 18 år i AK81. Så det er et sted for de folk, som måske er lidt for unge til at blive AK81'ere, eller for folk, der bare gerne vil støtte os lidt. Så kan de ligesom komme ind og snuse lidt til miljøet, siger HA's talsmand, Jørn Jønke Nielsen, til B.T. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Unge helt ned i 14-15 års alderen kan ikke undgå at skulle tage stilling til konflikten mellem rockere og andre grupperinger, hvis de bliver medlem af Hells Angels nye klub.

Det siger sekretariatschef for SSP i København, Michael Melbye.

- Når man etablerer en forening eller støtteklub på et tidspunkt, hvor man er kendt for en meget voldsom konflikt og kriminalitet blandt voksne, så må man forvente, at det bliver en del af de unges bevidsthed.

Læs også: Hells Angels vil have børn i rockerskole

Melbye peger også på, at de synlige aktiviteter i en forening vil være en af grundene til, at unge bliver fristede til at interessere sig for miljøet og selv blive en del af det.

Svært at slippe væk

Og når unge først er blevet en del af rockermiljøet, kan det være svært at slippe ud af det igen.

Læs også: Politikere vil sætte ind overfor rockerskole

Efter SSP-samarbejdet er begyndt at beskæftige sig med unge over 18 år, har SSP-medarbejderne talt med flere unge mænd, der gerne vil have hjælp til at komme ud af rockermiljøet.

- Det er meget svært for dem at komme ud af det. Hele deres omgangskreds befinder sig i miljøet, og de, der vil ud, er dårligt rustede til at finde alternativer. Derudover presser folk i miljøet dem til at blive, forklarer Melbye.

Rockernes initiativ vil blive debatteret

Det er på alle måder bekymrende og på alle måder overraskende, at Hells Angels har rakt hånden ud mod unge under 18 år, understreger Melbye.

Derfor vil rockergruppens seneste initiativ fylde meget på dagsordenen, når landets kommuner 23. marts begynder årsmødet om SSP-samarbejdet.

- Det er vigtigt, at vi finder en klog, men også velafbalanceret måde at forholde os til det her på, og det vil vi finde frem til på mødet, oplyser Melbye.

/ritzau/