Sportsfly rammer træer og styrter ned på Bornholm

En mand og en kvinde er kørt til sygehuset efter et flystyrt ved Bornholms Lufthavn. Deres tilstand er ukendt.

En flyvning fra Roskilde til Bornholm endte fredag eftermiddag galt. Under indflyvningen ramte flyet nogle træer og styrtede ned. Manden og kvinden om bord var ved bevidsthed, da de blev reddet ud af vraget. De overføres fredag aften til Rigshospitalet, men politiet kan ikke sige noget nærmere om deres tilstand. - Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Pelle Rink

Et lille fly med to personer er fredag eftermiddag styrtet ned på Bornholm.

Mikael Schollert, der er kommunikationsansvarlig hos Bornholms Politi, fortæller, at der var en mand og en kvinde i flyet.

»Den ene af dem talte med patruljen, efter at de var reddet ud, og de var begge ved bevidsthed. Men jeg kender ikke noget nærmere til deres tilstand,« siger han.

De blev begge bragt til Bornholms Hospital.

»Men jeg har fået at vide, at de bliver overført til Rigshospitalet,« fortæller Mikael Schollert kort før klokken 19.30.

Flyet var på vej fra Københavns Lufthavn i Roskilde til Bornholms Lufthavn, da det gik galt.

Omkring en kilometer sydøst for lufthavnen, hvor der er et cirka 30 meter bredt skovbælte mellem Søndre Landevej og havet, styrtede flyet ned.

»Det rammer nogle træer og styrter ned. Havarikommissionen skal nu undersøge, hvad der gik galt,« siger Mikael Schollert.

Personerne i flyet er ikke fra Bornholm, men Mikael Schollert kan ikke sige, hvor i landet de kommer fra. Deres pårørende er dog blevet underrettet.

Efter ulykken var Bornholms Lufthavn i en periode lukket, men den er blevet åbnet igen.

/ritzau/