Spor tyven der løb med dit design-Æg

Fremover kan en radiosender sladre om, hvor stjålne Arne Jacobsen-stole som Ægget og Svanen befinder sig.

En 30-årig mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for organiseret tyveri af designermøbler. Politiet mistænker den dømte og to andre mænd for at være med i en landsdækkende tyvebande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt for mange Arne Jacobsen-møbler bliver stjålet og forsvinder sporløst. Det mener Fritz Hansen, møbelproducenten bag selvsamme designikoner, som nu tilbyder sine kunder en lille tilføjelse til klassikerne Svanen og Ægget - nemlig en radiosender.

- Forventningen er, at det først og fremmest skal skabe mere tryghed omkring Fritz Hansens dyreste møbler. Nu har vi en løsning, som forhåbentlig betyder, at vores kunder ikke er nervøse for at få stjålet deres deres Ægget eller Svanen, siger Jacob Holm, administrerende direktør for Fritz Hansen.

Systemer går ud på, at installere GSM tracking i møblerne, så man kan spore dem i tilfælde af tyveri. Fritz Hansen samarbejder med verdens største sikkerhedsvirksomhed G4S, som tilkalder politiet, når tyvekosternes skjulested er indkredset.

Må splitte stolen ad

Det koster 625 kroner at installere senderen og derefter et månedligt abonnement hos G4S til 59 kroner. I første omgang er det kun nye udgaver af Svanen og Ægget, som bliver udstyret med tracking-systemet, fortæller Jacob Holm.

- Det er meget svært både at sætte trackeren ind og at pille den ud. De siger sig selv, at senderen skal placeres et sted, hvor man er nødt til at splitte hele stolen ad, for at få den ud.

Ud over et lille radiosignal er der ingen ændringer i Arne Jacobsens klassiske design.

Den dyreste udgave af Ægget koster 75.000 kroner, mens Svanen løber op i 30.000 kroner for den dyreste model. GSM-senderne kan holde strøm i mindst ti år.