Spindoktor nægter læk - igen

Den tidligere pressechef for Søren Gade, Jacob Winther, vidnede, at kilder i forsvaret havde startet rygter om, at han skulle have lækket den arabiske oversættelse af jægerbogen.

Jacob Winther gav sin version af jægerbogssagen i vidneskranken tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: ERIK LUNTANG / EUP-IMAGES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans navn er blevet nævnt utallige gange under retssagen om den arabiske oversættelse af jægerbogen - af de tiltalte selv og af ledende skikkelser i Forsvaret - og tirsdag kunne den forhenværende pressechef Jacob Winther så selv udtale sig, da han satte sig på vidnebænken i Københavns Byret.

Og ikke overraskende nægtede han pure, at han skulle stå bag lækket af den falske oversættelse til B.T. tilbage i september sidste år.

Læs også: Eks-forsvarschefs vidner i retten

Ifølge Jacob Winther hørte han først om oversættelsen, da han så sin minister, Søren Gade (V) fortælle om den på live tv.

- Det kører som breaking nyheder på TV2 News, og det er så første gang, jeg hører om oversættelsen, forklarede han.

Ser den først hos B.T.

Han bekræfter, at han beder om at få oversættelsen tilsendt fra Forsvarskommandoens kommunikationschef Lars Sønderskov, der i dag sidder tiltalt for at have løjet om ikke at stå bag lækket.

Og den tidligere pressechef erkender, at han fik tilsendt oversættelsen samme dag, som virakken begynder.

- Jeg får den på mail, men da har jeg set den kort tid forinden på B.T.s hjemmeside, sagde han fra vidnebænken.

- Ved du, hvordan den er endt hos B.T.? ville anklager Lone Damgaard vide.

- Nej.

- Har du sendt den?

Computer viste intet

- Nej, lød det igen fra Jacob Winther, der desuden understregede, at tekniske undersøgelser af hans computer har bekræftet hans udsagn.

- Der er i pressen rygtedannelser, og kilder i Forsvaret siger til pressen, at det rent teknisk kun kan være mig, der sendt oversættelsen til B.T. Og det forstår jeg ikke, for jeg har jo først modtaget den, efter den er blevet offentliggjort på B.T,. så jeg afleverer min computer til ministeriet. Der bliver ikke fundet noget, så jeg bliver renset, kan man vel sige, sagde Jacob Winther.