Spillerforening nægter at lægge låg på Pytlicks barsels-fadæse: »Der er stadig et kæmpe issue«

Mens spillere og ledelse i Jan Pytlicks klub Odense Håndbold nu betragter sagen om Pytlicks graviditets-kommentarer som lukket, er Håndbold Spiller Foreningen knap så hurtige til at droppe den.

Pytlick har aldrig sagt at det er forbudt at blive gravid, fortæller spillerne i Odense Håndbold, der nu vil lukke sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere håndboldlandstræner Jan Pytlicks udtalelser om, at det »ikke er i orden«, når spillere få måneder efter, at de har skrevet kontrakt med en klub, bliver gravide, går ikke bare i glemmebogen.

Det har Pytlicks nuværende klub, Odense Håndbold, ellers lagt op til i en pressemeddelelse, der blev udsendt torsdag, hvori spillere og bestyrelsesformand fortæller, at de nu anser sagen for lukket.

Men så nemt lægger Håndbold Spiller Forening ikke låg på. Foreningen har nemlig ikke droppet tanken om at rejse sagen for Ligebehandlingsrådet, for der er »stadig et kæmpe issue«, mener direktør Michael Sahl Hansen.

»For rullende skærm fremlagde han (Jan Pytlick, red.) sit synspunkt. Vi har set hans holdning om, at det ikke er ok at blive gravid få måneder efter, man har underskrevet en kontrakt, fremført på TV, og sådan kan man bare ikke behandle kvinder i dag,« siger direktør Michael Sahl Hansen.

»Pytlick beklager, hvis hans ord er blevet misforstået«

Det springende punkt for spillerforeningen er, at Pytlick i pressemeddelelsen ikke forholder sig til de udtalelser, han kom med i et interview med TV 2 onsdag aften, hvor han fortalte, at han ikke mener, det er i orden, at tre spillere i klubben få måneder efter, de har skrevet kontrakter med klubben, har meddelt ham, at de er blevet gravide. En kommentar som i første omgang blev udlagt som om, Pytlick slet ikke vil acceptere graviditeter i spillertruppen, men som dog senere blev korrigeret. Begge udlægninger strider dog mod ligebehandlingsloven, fortalte advokat med ekspertise i arbejdsret Claus Kirstejn Jensen torsdag til Berlingske.

Alligevel er det denne del, pressemeddelelsen omhandler, og det er uklart, hvorvidt beklagelsen også gælder for Pytlicks kommentarer i TV 2-interviewet.

»Jan Pytlick har såvel overfor ledelsen som spillertruppen bestridt, at han har udtalt, at det er forbudt eller uacceptabelt at blive gravid i Odense Handball Club. Jan Pytlick har beklaget, hvis hans ordvalg er blevet misforstået,« siger bestyrelsesformand Jørn Bonnesen i meddelelsen.

»Ingen fornemmelse af, at en undskyldning er på vej«

Spillerforeningen har siden sagen brød ud modtaget flere henvendelser fra både kvindelige og mandlige medlemmer, som opfordrer foreningen til at holde fast i sagen, fordi det er en central problematik.

Hvad skal der til, før at I kan lukke sagen? Ville en undskyldning fra Pytlick være nok?

»Det er svært at sige, og det vil vi vente med at vurdere, til vi har fået et svar fra Odense Håndbold.«

»Men jeg har ikke umiddelbart en fornemmelse af, at en undskyldning er på vej, i og med at han jo valgte at stille op på direkte tv i et interview onsdag, hvor han sagde de samme ting omkring kvinders rettigheder og om, at det ikke er i orden, at man bliver gravid kort efter, man har indgået en ny kontrakt, hvis det ikke er aftalt. Det vidner om en holdning, som er helt gal,« siger Michael Sahl Hansen.

Han har dog også forståelse for, at spillerne i klubben nu gerne vil have sagen ud af verden, men forbeholder sig retten til at afvente en redegørelse fra Odense Håndbold, før foreningen vil overveje at lukke sagen.

Berlingske har fredag morgen været i kontakt med Jan Pytlick, der ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

»Ved du hvad, jeg kan ikke lige huske det der TV2-interview, det skal jeg se først, før jeg kan kommentere. Det er Jørn Bonnesen, der kommenterer fremadrettet på det her,« siger Jan Pytlick.

Jørn Bonnesen ønskede dog ikke at kommentere sagen torsdag, og han har ikke været til at træffe fra morgenstunden fredag.