Spies: Vi kan få fløjet kontanter ind fra København

Ifølge rejseselskabet Spies holder danskere i Grækenland fortsat ferie, som de plejer, selv om grækerne søndag stemte nej de internationale kreditorers redningsplan.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spies’ kommunikationschef, Torben Andersen, stiller sit kølige glas vin og slipper for en stund udsigten over havet fra en strandbar på Rhodos for at fortælle om situationen for de danske turister i Grækenland.

Og meldingen lyder lige så afslappet som hans egen eftermiddag.

»Situationen er faktisk den samme som i går. Solen skinner stadig, der er 30 graders varme, man kan stadig få den samme mad og de samme drikkevarer, og der er stadig penge i pengeautomaterne,« fortæller kommunikationschefen.

»Vi har et feriecenter, hvor 2.000 mennesker, heraf 390 danskere, bor i en by i byen på Rhodos. Mange af dem er nok slet ikke klar over resultatet folkeafstemningen søndag. De holder ferie på den samme måde, som de hele tiden har gjort,« siger Torben Andersen.

Mange har været spændt på situationen i Grækenland, efter grækerne søndag stemte nej til betingelserne i redningsplanen fra de internationale kreditorer. Men hos både Spies og Bravo Tours lyder det, at danskerne roligt kan fortsætte med at holde ferie på de græske øer.

De råder dog danskere til at medbringe rigeligt med kontanter.

På grund af den tilspidsede økonomiske situation i Grækenland har Udenrigsministeriets Borgerservice også valgt at lave rejseråd til landet, selv om der normalt ikke vejledes om rejser til lande i Europa.

Her er rådene også de samme, som før afstemningens resultat blev kendt, fortæller kontorchef Hans Brask.

»Det er altid en god ide at have rigeligt med kontanter med, og det er fornuftigt at fordele kontanterne, hvis man er flere, der rejser sammen, hvis én skulle være uheldig. Det er også en god idé at låse pengene inde, hvis man er på hotel med adgang til en bankboks. Det handler om at være fornuftig,« siger han.

Nogle steder kan hæveautomater være løbet tør for penge, men så må man forsøge ved andre automater. Udenlandske kreditkort skulle stadig være i stand til at hæve ubegrænset, lyder det.

Spies’ Torben Andersen frygter heller ikke for, at det på et tidspunkt bliver umuligt at købe mad og drikke med kortet.

»Hvis det lukker ned, og man skal betale med kontanter, så kan vi jo få fløjet nogle ind fra København eller Stockholm, så vi stadig kan købe varerne,« lyder det.