Spejderleder misbrugte børn på spejderlejre

Advokat er ikke tilfreds med fængselsdom i sag om krænkede børn. »Min klient ønskede behandling,« lyder det.

En 35-årig mand har torsdag fået en fængselsdom efter at have krænket flere mindreårige drenge. Selv ønskede han en behandlingsdom. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 35-årig mand får et år og tre måneders ubetinget fængsel efter at have krænket en flok små drenge, som han var spejderleder for.

Manden er dømt for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje med 10 drenge i alderen 5 til 12 år. Det oplyser hans forsvarer, Jan Aarup.

Men hverken manden eller hans forsvarer er tilfredse med dommen, der faldt ved Retten i Hillerød torsdag.

»Jeg synes, det var meget ærgerligt. Min klient havde et inderligt ønske om at modtage en behandlingsdom i stedet for, og det var uanset, om det skulle tage flere år,« siger Jan Aarup.

Ifølge forsvareren er retspraksis, at man ofte bliver løsladt efter 10 måneder, når man får tildelt 15 måneders ubetinget fængsel, som hans klient gør.

»Da han (den 35-årige red.) har siddet varetægtsfængslet i otte måneder, så bliver han jo nærmest løsladt om to måneder. Det, synes jeg, er uheldigt,« siger Jan Aarup.

Ifølge Ekstra Bladet gik der tre år, før en flok drenge fortalte om de seksuelle overgreb, som deres spejderleder udsatte dem for.

Men i oktober sidste år fortalte en dreng ifølge avisen sine forældre, hvad der var foregået. Derefter rullede sagen, og flere drenge stod frem og fortale om deres oplevelser.

Efter at politiet havde talt med drengene, blev den 35-årige anholdt. På hans mobiltelefon blev der fundet nøgenfotos af seks af drengene.

/ritzau/