Spejdere modtager en million fra Spies Fonden

Spies Fonden overrakte mandag en million kroner til en række danske spejder- og spejderlignende børne- og ungdomsorganisationer. Det var Janni Kjær, der er formand for Spies Fonden, der fordelte de mange penge mellem de forskellige spejdergrupper. Hun blev trakteret med snobrød og helstegt pattegris af de 60 fremmødte spejdere på Holmen, hvor overrækkelsen fandt sted.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Legatmodtagerne var Det Danske Spejderkorps, KFUM, KFUK, FDF, DUI-LEG og VIRKE, Danske Baptisters Spejderkorps, Adventistsamfundets Spejderkorps og De Gule Spejdere. De forskellige grupper modtog penge afhængigt af antallet af medlemmer.

Mere end 100.000 danske børn og unge er i dag medlem af en spejder- eller spejderlignende organisation.

Simon Spies Fonden har i en årrække uddelt Livsglædens Pris samt studie- og æreslegater til et samlet beløb på ca. én million kr. hvert år. Pengene er blandt andet gået til kunstnere som Shu Bi Dua, Dario Campeotto og Linie 3. Men sidste år valgte bestyrelsen i stedet at anvende beløbet til flygtningene fra Kosova - via Dansk Røde Kors. Og i år var det altså spejderne, der modtog årets legat på en million kroner.

Janni Kjær forklarede forandringen:

"Det er slet ikke fordi, livsglæden ikke længere er til stede! "Livsglædens Pris" var en god tradition - og jeg holder i øvrigt meget af traditioner, men nogen gange kan det jo også være godt at prøve noget andet. Og så kan det jo være, man vender tilbage til traditionen," sagde hun.

Ritzau