Specialskole tilfreds med Ritt

Trods rod og uholdbare løfter er den specialskole, der er blevet lovet samme lokaler som Ungdomshuset, tilfreds.

De undrer sig stadig på Øresundsskolen. For både en specialskole for 80 multihandicappede børn og brugerne af Ungdomshuset har i løbet af de seneste par døgn haft udsigt til at flytte ind i lokalerne i en gammel skolebygning i Stevnsgade.

Men efter at have fået brev fra overborgmester Ritt Bjerregaard (S), der lovede bygningen væk som ungdomshus uvidende om løftet til de handicappede, er bestyrelsesformanden for Øresundssskolen, Jan Holst Colberg, alligevel tilfreds.

- Ritt Bjerregaard lover, at hun vil se på sagen, og at hun måske vil finde et sted, der er bedre end de her lokaler. Men vi undrer os over forløbet og bliver nu nødt til at løbe stærkere for at nå det hele, inden de første 20 børn skal starte efter sommerferien, siger han til Ritzau.

Jan Holst Colberg skrev tirsdag et åbent brev til overborgmesteren om situationen og fik senere på dagen svar. Hun kunne godt forstå, at han undrede sig, stod der.

- Det her med Ungdomshuset bevæger sige hele tiden, og ingen står i kø for at have de unge. Så det er gået lidt hurtigt, forklarede overborgmesteren, da det gik op for hende, at skolen allerede var lovet væk.

Så trods rod i rådhusets forvaltninger ser det stadig ud til, at Ungdomshuset kan få ny adresse i Stevnsgade. Det er bare ikke noget, der falder i naboernes smag. Beboermøder, protester og en underskriftsindsamling er allerede sat i værk.

Formanden for Andelsboligforeningen Postgaarden, Jens Nøhr, mener, at de unge vil være meget malplacerede i området.

- Her ville de blive totalt omringet af normale mennesker, der bor i normale huse. Det er en rigtig dårlig idé. Vi kan jo se, hvad der har været af ballade og graffiti derude. Vi vil meget nødig have dem herop, og det mener hele bestyrelsen, siger Jens Nøhr.

Til gengæld er advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 optimistisk.

- Vores rolle er ikke at fordrive andre lejere, og derfor glæder jeg mig over, at både overborgmesteren og ungeborgmesteren klart siger, at man vil have et nyt ungdomshus. Derfor tror jeg, at både de unge og de udviklingshæmmede kan se frem til en god løsning, siger han.

De unge i Ungdomshuset vil først tage stilling, når der ligger et endeligt tilbud.

/ritzau/