Specialenhed skal endevende motorvejstragedie: Kan telemast afsløre gerningsmanden?

Politiet på Fyn har nu nedsat en speciel efterforskningsenhed, som skal endevende alle spor i den tragiske drabssag på den fynske motorvej, hvor en 33-årig mor natten til søndag mistede livet, da familiens bil blev ramt af en betonflise kastet fra en motorvejsbro. Nu kan nærliggende telemaster i området muligvis blive afgørende for politiets efterforskning.

En person er omkommet, en person er alvorligt tilskadekommen og et barn er sluppet med skrammer, efter der i nat blev kastet en betonklods ned på en bil fra en motorvejsbro mellem Blommenslyst og Vissenbjerg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Politiet har nedsat en speciel gruppe - en såkaldt taskforce - som skal samle alle trådene i efterforskningen af drabet på en 33-årig kvinde, der natten til søndag omkom på stedet, da en 30 kilo tung betonflise blev kastet fra en motorvejsbro og ramte bilen. Hendes 36-årige mand er blevet operet mandag og er uden for livsfare, men stadig i kunstigt koma, oplyser Fyns politi.

En af de muligheder, som politiet nu vil se nærmere på for at finde gerningsmanden, er data fra telemaster i området nær drabsstedet. Det skriver Fyens Stiftstidende tirsdag.

Med oplysninger fra telemasterne åbner der sig mulighed for, at politiet kan se, hvem der har været i området omkring gerningstidspunktet.

BT har talt med Jakob Willer, som er direktør i brancheforeningen Teleindustrien, for at få svar på, hvilke oplysninger politiet præcist kan få om den eller de mulige gerningsmænd.

Jakob Willer fortæller, at oplysninger, som dem politiet skal bruge, kræver en kendelse fra en dommer. Når den kendelse foreligger, kan politiet bede teleselskabet om at trække informationer ud fra masten tættest på området.

»Disse data kan fortælle, hvilke brugere der har været i nærheden. Men det kræver, at de har haft et aktivt forbrug. Aktivt forbrug tæller sms, mms og opkald. Enkelte selskaber registrerer også data. Ud fra udtrækket kan du så se, hvem der har været i området i form af abonnementer,« forklarer Jakob Willer.

Artiklen fortsætter under billedet

Det betyder altså, at politiet kun kan se oplysninger om den, der har abonnementet og altså ikke med sikkerhed kan sige, om det er den samme person, som har været sig på stedet.

Som en anden usikkerhed nævner Jakob Willer også de teleselskaber, som registrerer data. Her er det ikke nok bare at konstatere, at der har været et aktivitet med data, Man må også se på, hvor lang tid forbruget har varet.

»Der er nogle usikkerhedsfaktorer vedrørende dataforbrug, som der i dag ikke er krav om skal registreres, og som jo kan vare flere timer. Men det kan helt sikkert være en analysemulighed,« siger han.

Så selvom politiet kan få et billede af, hvem der kan have været til stede på gerningstidspunktet, så afhænger det af mange faktorer, ligesom der også skal søges om informationer fra flere master, hvis man vil kunne sige noget om personernes færden og mere præcise placering.

Kvindens mand er fortsat indlagt på Odense Universitetshospital, hvor hans tilstand betegnes som kritisk, men stabil.

Parrets fem-årige søn slap med mindre skrammer og er nu hentet af pårørende til familien og fragtet hjem til Recklinghausen nær Dortmund.