Specialenhed fra Forsvaret hjælper politi i skudsag

Eksperter fra Forsvaret med speciale i at finde projektilrester hjælper politiet i skudsag fra Vollsmose.

Boligområdet Vollsmose har været ramt af flere skudepisoder i årets løb. Tirsdag får politiet hjælp af Forsvarets Advanced Search Capacity til efterforskning af skudepisode fra november (Arkivfoto). Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En specialenhed fra Forsvaret hjælper tirsdag Fyns Politi med efterforskningen af en skudsag fra Vollsmose.

Der er tale om enheden Advanced Search Capacity, som blandt andet er specialiseret i at søge efter små metalfragmenter. Det kunne være dele fra projektiler.

Enheden har tidligere bistået politiet i forbindelse med efterforskning af skudsager.

I forbindelse med tirsdagens efterforskning er politiet til stede i og omkring Vollsmose. Der vil både være efterforskere, hundepatruljer og beredskab, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Beredskabet svarer til det, der i gamle dage hed ordenspolitiet, og sørger blandt andet for, at efterforskerne - i gamle dage kaldet kriminalpolitiet - kan arbejde uforstyrret på stedet.

Skudepisoden, som efterforskes, fandt sted 14. november. Her modtog politiet en anmeldelse om, at der i Vollsmose var blevet affyret tre-fire skud i Egeparken, som ligger i Vollsmose.

Skuddene blev affyret ved højlys dag, men ingen blev ramt.

Fyns Politi har blandt andet fokus på Vollsmose i forbindelse med en konflikt mellem to bandegrupperinger. Det drejer sig om en gruppe med tilknytning til Korsløkkeparken på den ene side og en gruppe tilknyttet Bøgetorvet i Vollsmose på den anden.

Tidligere i år blev en 31-årig mand dræbt af skud netop i Egeparken. Det skete 24. juni.

/ritzau/