Spansk avis: Annes morder har tilstået endnu et drab

Manden, der dræbte danske Anne Strande Jensen i Madrid, har tilstået at have myrdet og parteret en anden kvinde. Politiet mistænker ham for flere seksuelle overgreb.

Montse Muciente Mendez (tv) fra Girona i Katalonien blev angiveligt dræbt af den samme mand, som dræbte Anne Strande Jensen (th). Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Anne Strande Jensen er ikke det eneste offer, som hendes drabsmand, en 33-årig belgisk vicevært, har på samvittigheden, skriver BT.

Ifølge den anerkendte spanske avis El Pais har den 33-årige mand indrømmet, at have dræbt og parteret en kvinde i byen Girona i Katalonien. Ifølge BTs oplysninger fra en kilde i Spanien er der tale om den 40-årige Montse Méndez Muciente. Hun har været meldt savnet siden 23. oktober sidste år.

Den 33-årige belgier blev anholdt 18. juni og har indrømmet over for politiet, at det var ham, der kvalte Anne Strande Jensen i Madrid fem dage forinden. Bagefter satte han ild til hendes lejlighed for at slette sporene.

Under afhøringen indrømmede manden ifølge El Pais også at have dræbt en anden kvinde i Girona efter at have udsat hende for et seksuelt overgreb. Efter drabet parterede han liget og spredte delene.

Montse Méndez Muciente blev meldt savnet 23. oktober sidste år. En stor eftersøgning blev sat i gang, men hun blev hverken fundet død eller i live.

Mucientes’ forsvinden bliver undersøgt af Mossos d’Esquadra - det regionale politi i Katalonien - som nu også undersøger, om belgierens tilståelse er sand. Ifølge BTs oplysninger boede han i en periode sammen med Montse Méndez Muciente.

Politiet mistænker også belgieren for at have begået adskillige seksuelle overgreb mod andre kvinder. Det første menes han at have begået i Belgien, hvorefter han følte sig nødsaget til at flygte til Spanien.

I maj 2014 - ganske kort tid før drabet på Anne Strande Jensen - blev Dave Verdist meldt til politiet for et seksuelt overgreb. Politiet bad om tilladelse til at foretage en DNA-test af belgieren, men det blev afvist af en dommer, der ikke fandt, at der var tilstrækkelige beviser mod manden. Derfor blev hans DNA-profil ikke medtaget i politiets register.

Det er der rådet bod på nu, og spansk politi undersøger nu, om hans DNA-profil matcher andre sager i Spanien. Før han ankom til Madrid, havde den 33-årige belgier opholdt sig i Katalonien og i Las Palmas, der er hovedbyen på Gran Canaria.

Anne Strande Jensen var i Madrid for at arbejde som udsendt marketingsmedarbejder for Scandinavian Tobacco Group. Hun bliver begravet i Danmark torsdag.