Spærret ude

Bridgeskolen

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad melder du som Nord efter nedenstående meldeforløb?

N
V Ø
S

♠K765 ♥6 ♦ED72 ♣KB82

DBL. Oplysningsdoblinger anvendes til og med spærreåbninger i 4♥. I gamle dage (Gorens tid!) skulle man have større styrke for at doble en spærremelding på 3-trinnet end en 1-åbning. I dag ved man, at man for tit spærres ude, hvis man er for passiv efter en spærreåbning, så en dobling af 3♥ viser ikke større styrke end en dobling af 1♥. Dog bør man med minimum (12-13 HP) have rigtig fordeling med singleton/renonce i åbningsfarven.

♠K7 ♥KD6 ♦EB842 ♣DB3

3UT. Samme filosofi gør sig gældende ved sansindmeldinger: Hvis man havde en sund 1UT-indmelding, har man også til 3UT efter en 1-åbning.

♠8 ♥ED92 ♦973 ♣EK632

PAS. Håb på en oplysningsdobling fra makker! Indmelding på 4-trinnet i minor viser en bedre farve - og er i øvrigt en melding, man helst undgår, da det ødelægger chancen for såvel at spille doblet som at spille 3UT.

♠E6 ♥K75 ♦EKD943 ♣72

3UT! Nu eller aldrig! En oplysningsdobling med doubleton i spar er helt misvisende, og en 4♦-indmelding blokerer effektivt for den mest sandsynlige udgang: 3UT. Selv med en singleton i umeldt farve kan der meldes 3UT efter en 3-åbning, så makker kan ike vide, om man har en klassisk, balanceret sanshånd eller som her en "minorsans".

♠KDB7642 ♥E ♦EB82 ♣8

4♠. Man spærremelder ikke mod en spærreåbning! Spring i farve viser i denne situation en stærk hånd med selvspillende farve. Makker kan gå videre mod slem.