Spædbarn kommer sig uden mén efter ulykke ved dyrskue i Odense

En 11 måneder gammel pige, der blev trådt i hovedet, da en kvie slap løs på et dyrskue i Odense, kommer sig uden mén. Det oplyser Fyns Politi. Flere andre små børn og to voksne kom også til skade ved ulykken.

Politi. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

En bare 11 måneder gammel pige blev trådt i hovedet, da en kvie slap løs ved Det Fynske Dyrskue i Odense fredag middag. Men Fyns Politi oplyser nu, at hun slipper fra ulykken uden mén.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Kvien slap løs kl. 11.25 da den sammen med en flok kvier skulle føres fra en stald til udstillingsringen på pladsen. Her sprang den gennem nogle torve udspændt som korridor, hvorefter den ramte flere tilskuere, og så selv løb tilbage i stalden.

To voksne og fire børn kom til skade, og to af børnene blev bragt til skadestuen. I pressemeddelelsen skriver politiet:

»11 måneder gammel pige trådt i hovedet. 2-årig pige trådt i brystet. 7-årig pige har brækket et ben. 7-årig pige har mindre overfladiske skader i hovedet. 50 årig kvinde har slået ryg og hoved ved fald. 58-årig mand har ondt i brystet efter fald.«

Mens den 11 måneder gamle pige kommer sig uden mén, fik den to-årige pige et mindre hul i den ene lunge, som skal hele af sig selv, skriver politiet. Den 7-årige pige med mindre overfladiske skader i hovedet undersøges desuden for en mulig fraktur i den ene arm.

Alle pårørende er enten til stede på skadestuen eller underrettet, oplyser politiet.

Fyens.dk har talt med en af de to voksne, der kom til skade, Torben Jensen.

»Det var en stor kvie, som væltede rundt ovenpå en pige. Et øjeblik efter løb den over til bordene herovre. Så blev jeg væltet af koen, og jeg kan ikke nå andet end at sætte armene op. Jeg har trykket nogle ribben, og jeg har slået mit haleben og et eller andet med min ryg. Nu får vi se, hvor slemt det er. Der blev hurtigt sagt, at der kom nogle samaritter,« sagde han, inden han ifølge avisen skyndte sig hen for at tage sig af den skoleklasse, han var på dyrskuet med.

Ifølge Fyens.dk kørte to politibiler og tre ambulancer til dyrskuet, hvor omkring 10.000 børn er til stede.

Politiets indsatsleder Thomas Jasper mener ikke, man bør være bange for at opholde sig på dyrskuepladsen, trods ulykken.

»Jeg tror ikke, man skal være bange for at være her. Vi skal selvfølgelig undersøge, hvad der er sket dernede. Vi er i gang med at lave nogle tekniske undersøgelser af området for at kunne klarlægge, hvad der er sket,« siger han til TV 2 Fyn.

Tidligere skrev Fyns Politi, at der var tale om en løssluppet tyr, men politiet oplyser nu, at der rettelig var tale om en kvie.