Sorterer du affald? Nu skal du til at sortere endnu mere

Småt brændbart på genbrugsstationerne i Københavns Kommune og nogle af omegnskommunerne fjernes, og det stiller højere krav til borgerne om at sortere deres affald.

Snart skal borgere i Københavns Kommune gå affaldet igennem med en tættekam, da småt brændbart fjernes, og der dermed kommer flere krav til affaldssortering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Sortering af affald er en fast rutine for rigtig mange mennesker. For borgerne i Københavns Kommune skal der snart til at sorteres endnu mere. Det skriver TV 2 Lorry på baggrund af en pressemeddelelse.

Snart er det nemlig slut med småt brændbart på Københavns Kommunes genbrugsstationer såvel som i flere omegnskommuner.

Torsdag i sidste uge begyndte udfasningen på genbrugspladserne i kommunen, og det betyder, at københavnerne skal til at sortere deres affald endnu bedre, end de i forvejen gør. Det første initiativ skete på Bispeengen Genbrugsplads mellem København og Frederiksberg samt på Borgervænget Genbrugsplads på Østerbro, og ifølge mediet er det Københavns Kommune, der er initiativtager.

»Vi har i Københavns Kommune en meget ambitiøs ressource- og affaldsplan, hvor målsætningen er at tredoble genbrugsmængderne og hæve genanvendelsen af husholdningsaffald til 70 procent i 2024. Det her initiativ er et vigtigt skridt for at kunne nå vores målsætning, som jeg håber københavnerne vil tage godt imod,« siger Ninna Hedeager Olsen (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse ifølge TV 2 Lorry.

Ordningen blev i efteråret testet på Vermlandsgade Genbrugsplads, hvor containeren med småt brændbart blev fjernet. I stedet blev sorteringsborde stillet til rådighed på genbrugspladsen og ekstra genbrugsvejledere til at hjælpe dem, der ikke lige havde sorteret deres affald hjemmefra.

Det er firmaet ARC, som driver genbrugspladserne og nærgenbrugsstationerne i København, Frederiksberg, Hvidovre, Tårnby og Dragør.

Her bliver småt brændbart fjernet på tre separate datoer, hvor den ene var torsdag i sidste uge, og de to andre i juni.

Her blev sorteringsborde stillet til rådighed samt ekstra genbrugsvejledere til at hjælpe, dem der ikke lige havde fået deres affald sorteret hjemmefra.

Forsøget viste, at store dele af indholdet, der var lagt i småt brændbart, var sorteret forkert. Det fortæller Linda Rebien, der er projektleder hos ARC

»Det har typisk været tekstiler, pap og papir, træ og plast, der desværre stadig har været blandet sammen og smidt i småt brændbart,« siger hun til TV 2 Lorry.

Hun fortæller, at der vil være en container på genbrugsstationerne, der skal hedde »rest eftersortering«, som vil føres til forbrænding. Den skal man bruge, hvis man »virkelig har gjort sig 100 procent umage« med at sortere sit affald.