Sommeren vender snart tilbage

Fra på onsdag kan du udskifte paraplyen med parasollen, lover DMI. Sol og varme vender tilbage over Danmark.

ARKIVFOTO. Sommervejret kommer tilbage til Danmark igen Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Brasen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pak regntøjet væk og find badetøjet frem - sommervejret kommer tilbage til Danmark igen. Sådan lyder meldingen fra vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Steen Rasmussen.

Efter en regnfuld weekend vil det begynde at klare op fra tirsdag.

»Vi skal have regnen overstået i dag (mandag, red.) og så nogle enkelte byger i morgen (tirsdag, red.), men så bliver det faktisk tørt vejr resten af ugen,« siger vagtchefen, der fortsætter:

»Lige nu regner det faktisk mest på Sjælland og specielt Sydsjælland. Men ellers er regnen, der ellers har været størst omkring Aarhus-området med omkring 70 millimeter, så småt ved at være passeret.«

Og i takt med regnens aftagen vil kviksølvet i termometrene frem mod weekenden bevæge sig opad igen.

»Temperaturerne stiger tirsdag til 23 grader, og så kommer vi op omkring en 27 til 28 grader, når vi kommer hen omkring torsdag og lørdag,« siger Steen Rasmussen.

De varmere temperaturer skyldes, at luften over Danmark vil komme fra syd og sydøst igen. Og i de lune vinde kan der godt gemme sig lidt torden og lynild, når vi kommer til weekenden, forklarer han.

»Jeg kan ikke udelukke nogle enkelte byger, når vi kommer frem til weekenden. Det betyder, at luften kan indeholde noget mere vanddamp og i weekenden måske nogle regn og tordenbyger. Men alt det er endnu usikkert,« siger Steen Rasmussen.