Sommeren kommer - måske - i næste weekend

Næste weekend holder regnen en pause til fordel for sol og sommervejr, viser DMI's prognose. Så måske er sommeren på vej.

Den kommende lørdag og søndag kan solhungrende danskere måske endelig slå paraplyerne ned og sætte solbrillerne på næsen. Ifølge Danmarks Meteorologisk Instituts (DMI) prognose for den kommende uge ser det ud til, at regnen vil holde en pause.

Et højtryk kommer ind over landet fra vest, og det betyder "antageligt mere stabilt og lidt varmere vejr", vurderer DMI.

- Det vil sige over 20 grader, tør og klar luft, en hel del sol og allerhøjest en lokal byge, siger Jørn Thomsen, vagthavende meteorolog på DMI til Ritzau.

Om det så er sommeren, der langt om længe melder sin ankomst til landet, tør Jørn Thomsen dog ikke spå om. Det afhænger helt af, om højtrykket er stabilt.

- Lørdag så det ud til, at det måske kunne udvikle sig til et stabilt højtryk, men det gør det ikke søndag. Men prognoserne er meget usikre, når man forudsiger vejret mere end fem dage frem, forklarer han.

Selv om juli endnu ikke er slut, har den samlede mængde regn i juni og juli sat rekord. Siden den 1. juni er der på landsplan faldet 231 millimeter regn. Det er 16 millimeter mere end i de samme måneder i 1980, der var det hidtidige rekordår.

/ritzau/