Sommeren knuser parforhold

Mange giver sommeren sidste chance for at redde parforholdet. Men solen kaster lys over problemerne.

August er højsæson for skilsmisser. Det er mod slutningen af sommerferien, flest danskere opgiver at redde deres ægteskab. Det mærker både advokater og parterapeuter, der har rygende travlt, skriver 24timer.

»Mine kolleger og jeg får enormt mange henvendelser fra folk, der vil skilles her efter sommerferien. Sådan er det ifølge min erfaring altid. Jeg bliver kimet ned,« siger advokat Anja Cordes, formand for Danske Familieadvokater.

Ifølge parterapeut Ingrid Ann Watson giver mange deres parforhold en sidste chance i sommerferien.

»Mange tror, alt bliver godt, når de får tid til hinanden. De tror, de rigtig skal hygge sig og have det rart sammen i ferien. Folk har en masse forventninger til, at alt skal repareres over sommeren. Når det så ikke lykkes, giver de op på forholdet,« siger Ingrid Ann Watson.

Ofte er det netop den megen tid sammen, der giver ægteskabet det sidste afgørende knæk, hvis man skal tro parterapeuten. I ferien bliver det nemlig meget tydeligt, hvis man ikke har noget at tale om, og man kan ikke give skyde skylden på arbejdsstress, når man ikke har lyst til sin partner.

»Mange par ser ikke hinanden ret meget i hverdagen, men i sommerferien er man pludselig sammen i længere tid uden at have alle hverdagens opgaver til at lave støj, der gør det muligt at ignorere, at der er problemer,« forklarer Ingrid Ann Watson.

Advokat Anja Cordes har samme oplevelse.

»Der kommer måske nogle erkendelser og sandheder frem, når man går op og ned ad hinanden i flere uger. Jeg tror også, mange udskyder den slags beslutninger til efter ferien, hvis de op til ferien finder ud af, at det nok ikke går. Desuden har mange bedre overskud til at handle efter en ferie.«

Også tiden efter jul og nytår er ifølge formanden for Danske Familieadvokater et populært tidspunkt at gå fra hinanden.

Kilde: 24 Timer