Sommeren fortsætter i weekenden

Weekenden bliver solrig, lun og vindfattig. Men inden solen bryder frem, skal vi lige have lidt gråvejr og regn fredag aften og natten til lørdag.

Foto: Johan Gadegaard

Kigger man ud af vinduet lørdag morgen og får øje på grå himmel og regndråber på ruden, så skal man ikke kyle badebukserne ind i skabet i en blanding af fortvivlelse og arrigskab. Det grå vejr går nemlig hurtigt over.

Faktisk vil der de fleste steder være sommervejr, allerede når man cykler til bageren efter frisk brød lørdag morgen. Som timerne går, vil solen også skinne på det østlige Sjælland og Bornholm, som er de steder, hvor risikoen for en grå morgen og formiddag er størst.

»Resten af weekenden byder på fint sommervejr. Det bliver ikke så varmt, som det er set før, men vi får næsten ingen vind, så det ser ganske fornuftigt ud,« siger vagtchef Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Lørdag vil termometret de fleste steder nå op på mellem 18 og 23 grader. Det samme bliver tilfældet søndag. Begge dage bliver solrige.

Hvis vi spoler vejrudsigten frem til fredag, er vejrguderne i sommerhumør til en begyndelse. Vi får mellem 22 og 27 grader. Varmest bliver det på Sjælland, mens jyderne får det et mulehår køligere. Vinden bliver svag til jævn.

Men som fredagen skrider frem, trænger en svag koldfront ind over den vestlige del af landet med lidt faldende temperaturer til følge. Det bliver skyet, og der kan komme enkelte regn- og tordenbyger.

Fronten forstærkes senere over den østlige del af landet.

»Fredag aften og natten til lørdag ser det ud til, at den her frontzone bliver mere aktiv, og det kan godt give noget regn og torden i den sydlige og østlige del af Danmark,« siger Frank Nielsen.