Sommeren er slet ikke slut

DMI spår regnvejr onsdag, torsdag og fredag, men derefter fortsætter sommeren.

Foto: Torben Christensen/ Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hvis du tror, august bliver gummistøvler, regnslag og indendørsaktiviteter kan du godt tro om igen. Selvom onsdag, torsdag og fredag byder på regn og byger slipper uvejret atter grebet.

- Det er da usandsynligt at sommeren skulle slutte med det dårlige vejr om nogle dage. Det ser eksempelvis meget godt ud i næste weekend, og hvorfor skulle det gode vejr ikke fortsætte også derefter, spørger Jørn Thomsen, vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut.

Han fastslår samtidig, at det er meget usikkert at spå om vejret så langt frem i tiden, selvom det lige nu ser meget udmærket ud.

- 28 grader og skyfri himmel rammer os nok ikke i august, men er man tilfreds med 22-23 graders varme og sol er der fine muligheder, siger Jørn Thomsen.

Festival går fri

Juli måned huskes af de fleste som ganske sløj med regn og dårligt vejr, men temperaturen lå rent faktisk en antydning over, hvad juli måned normalt gør.

- De første fjorten dage af juli lå temperaturen temmelig højt, og det holdt måneden ud. Folk husker dog ikke så langt tilbage og har kun et indtryk af, at det regnede, siger Jørn Thomsen og giver dermed sin forklaring på, hvorfor vi husker juli som en ringe vejrmåned.

Gad vide om Skanderborgfestivalens gæster så går fri?

Dem, der har købt billet til Skanderborgfestival behøver langt fra frygte et mudderhelvede som Roskildefestivalen bød på.

- At vi skal vende tilbage til det dårlige vejr, vi havde i juli, er der ikke noget, der tyder på. Torsdag og fredag ser lidt luskede ud, men derefter ser det pænt ud i weekenden, forklarer Jørn Thomsen.