Somalia krævede sendetid i Danmark

Da krisen om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger var på sit højeste, krævede Somalia at komme til orde i danske elektroniske medier.

Somalias regering krævede to timers daglig sendetid i dansk radio og tv, da krisen om Jyllands-Postens Muhammed-tegninger var på sit højeste i februar for et år siden. Det viser et af 2500 dokumenter, som fredag blev fremlagt i Statsministeriet for pressen i sagen om tegningerne.

Det somaliske ønske kom fra ministeren for religiøse anliggender, som selv hedder Muhammed.

"Når I insisterer på at afvise at undskylde, så kan dette ikke henvises til hverken Kristi karaktertræk eller den tilladte frihed i jeres land. Vi ønsker af jeres stat, at I giver os to timer dagligt af radio- og tv-sendetid til at tale om friheden i Islam og Profetens glorværdighed (Guds fred være med ham). Vi ønsker ligeledes, at avisen, som hånede Profetens person (fred være med ham), vil give muslimske lærde mulighed for i en hel uge at skrive artikler, som oplyser om Profetens person", skrev ministeren Muhammad Ali Zhahir den 2. februar 2006 til Anders Fogh Rasmussen.

Ministeren advarer mod "katastrofer, lidelser, sygdom, splittelse og vildfarelse", hvis der ikke kommer en dansk undskyldning.

/ritzau/