Solhaven-ansatte anker injuriesag mod overlæge

De tidligere ansatte på opholdsstedet Solhaven er ikke tilfredse med, at overlæge blev frifundet for injurier.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viborg: Den tidligere forstander og 11 tidligere ansatte på det socialpædagogiske opholdssted Solhaven er utilfredse med, at en overlæge i byretten blev frifundet for injurier og vil nu have landsretten til at tage stilling til sagen.

Det oplyser Henrik Garlik, der er advokat for forstander Søren Virenfeldt.

Samtlige 12 blev oprindeligt frifundet i en stort anlagt straffesag, som drejede sig om påstået vold og frihedsberøvelse af mange unge på opholdsstedet.

Efter frifindelsen udtalte overlæge Henrik Rindom sig til dagbladet Politiken og blev blandt andet citeret for, at "jeg vil fastholde, at Solhavens ansatte var voldelige."

Siden trak han dog udtalelsen tilbage.

- Jeg går på knæ og undskylder uforbeholdent, lød det fra overlægen.

Udtalelsen faldt de tidligere ansatte så meget for brystet, at de anlagde en privat straffesag mod Henrik Rindom, som ved Retten i Aalborg blev frifundet for injurier. Men nu bliver sagen altså anket til landsretten.

Ifølge Henrik Garlik føler de tidligere ansatte sig hængt ud i pressen som voldsmænd, på trods af, at der var tale om en klokkeklar frifindelse af alle tiltalepunkterne i sagen.

- Jeg plejer ikke at føre injuriesager. Det er som regel spild af tid. Men netop i dette tilfælde finder jeg, at det er særdeles krænkende, når en person der ofte lader sig interviewe i pressen, ikke respekterer en frifindende dom, siger advokaten.

Han lægger vægt på, at udtalelsen er fremsat offentligt og udbredt til den brede befolkning.

- Det er derfor interessant at få landsrettens bedømmelse af, om det er lovligt, at Henrik Rindom - som såkaldt ekspert - kan fremsætte sådanne konkrete udtalelser uden at det medfører konsekvenser, forklarer Henrik Garlik.

Han har på vegne af sine klienter nedlagt påstand om, at Henrik Rindom straffes med en bøde, og at han blandt andet skal betale 10.000 kroner i tortgodtgørelse til hver af de tidligere ansatte.

/ritzau/