Soldater melder fra til Afghanistan

Over halvdelen af soldaterne i et af de to kompagnier, der fra januar skal kæmpe mod Taliban i Afghanistans Helmand-provins, har meldt fra.

Siden august har næsten halvdelen af soldaterne i et af de to kompagnier, der sendes til Afghanistan efter nytår, meldt fra. 60 ud af 107 konstabler og seks ud af 17 befalingsmænd fra Livgarden har fortrudt deres tilmelding til missionen, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Det er ifølge kommandørkaptajn Søren Rugaard-Larsen fra Forsvarets Personeltjeneste flere end sædvanligt. Til sammenligning er frafaldet blandt det tilsvarende antal soldater fra Gardehusarregimentet halvt så stort.

- Den virkeligt interessante periode er juleferien, hvor soldaternes pårørende kan sætte spørgsmål ved, om det nu er en god idé at tage af sted. Resultatet af det er jeg en lille smule spændt på, siger den kommende chef for den danske bataljon i Helmand, oberstløjtnant Jens Lønborg.

Der er altid udskiftninger blandt personellet, når tiden for en udsendelse nærmer sig. Trods det store frafald i Livgarden forudser han, at frameldingerne fortsætter.

/ritzau/