Soldater glade for hurtig Irak-exit

Den danske tilbagetrækning fra Irak går hurtigere end forventet og formentlig færdig en uge før planlagt. Soldaterne er tilfredse med kvik tilbagetrækning.

De sidste danske soldater ruller en af de kommende dage over grænsen til Kuwait. Dermed lukker den danske bataljon i Irak omkring en uge før tid. Det er populært hos soldaterne.

- Hvis opgaverne er løst nede i Irak, så er der ingen grund til at blive der længere end højst nødvendigt. Derfor er det rimeligt, at de forlader området hurtigt, siger næstformand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Vagn Jensen, til Ritzau.

Efter planen skulle bataljonens have været ude 10. august. Soldaterne patruljerede sidste gang i Irak for omkring i sidste uge, men nedpakningen og flytningen er gået hurtigere end forventet og ifølge Hærens Operative Kommando (HOK) årsag til den hurtige exit. HOK oplyser, at halvdelen af bataljonens soldater er ude af Irak og i Kuwait.

Den danske lejr bliver dagligt udsat for raketangreb, men forsvaret afviser, at det er sikkerheden, som har sat turbo på tilbagetrækningen.

/ritzau/