Soldat dræbt under øvelse i Oksbøl

En skydeøvelse ved Oksbøl endte onsdag med, at en 21-årige soldat blev dræbt. En anden soldat, som blev såret, meldes uden for livsfare.

Billedet her er taget på en tidligere Nato-øvelse i øvelsesbyen ved Oksbøl. Arkivfoto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var en 21-årig konstabelelev fra Gardehusarregimentet i Slagelse, som onsdag blev dræbt under en skydeøvelse i Oksbøl Øvelsesterræn. Ved ulykken blev to soldater ramt, og den ene var død ved ankomsten til sygehuset i Esbjerg.

Den anden soldat, en 22-årig befalingsmand, blev tidligt onsdag aften overført i Odense Universitetshospital, oplyser Hærens Operative Kommando (HOK).

Ifølge major Niels Christian Nielsen fra HOK er den sårede umiddelbart uden for livsfare. De pårørende til begge soldater var først på aftenen onsdag blevet underrettet.

- Vi kan desværre ikke på nuværende tidspunkt sige nøjagtigt, hvad der er sket ved den tragiske ulykke. Men der var tale om den

afsluttende skydeuddannelse, som soldaterne skal igennem, inden de skal af sted til Irak, siger Niels Christian Nielsen

Ifølge politiet var det skud, som blev affyret under øvelsen, der sårede de to soldater. Sagen er overgået til Forsvarets Auditørkorps, oplyser den vagthavende.

Forsvarsminister Søren Gade (V) udsendte efter ulykken en pressemeddelelse, hvor han udtrykker beklagelse og sorg over for den dræbte soldats familie.

- Det er med stor beklagelse og sorg, at jeg i dag har modtaget en melding om, at en dansk soldat er død under en øvelse i Oksbøl.

Mine tanker går i denne stund til soldatens familie, venner og kolleger, skriver Søren Gade.

/ritzau/