Soldat anholdt for muligt jalousidrab på 47-årig

Forsvaret oplyser, at drabssigtet mand er soldat i Hæren og har været udsendt i tjenesten.

En 42-årig mand er fredag anholdt, efter at en 47-årig mand er fundet død af skud.

- Jeg kan bekræfte, at der er tale om en soldat i Hæren, som tidligere har været udsendt. Mere kan vi ikke oplyse på nuværende tidspunkt. Vi afventer politiets efterforskning, siger generalmajor Kenneth Pedersen, der er chef for Hærkommandoen, til Ritzau.

Episoden fandt sted på en adresse på Stengårds Allé i Kongens Lyngby.

Adressen ligger dog i Gladsaxe Kommune, og sagen efterforskes derfor af Københavns Vestegns Politi.

Her er politiet først på eftermiddagen fredag indtil videre sparsomme med oplysningerne om drabet.

- Vi er fortsat i det indledende stadie af efterforskningen, men på nuværende tidspunkt ligner det et muligt jalousidrab, siger vicepolitiinspektør Charlotte Skovby i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen løb ind fredag morgen klokken 07.18. Politiet oplyser, at den 47-årige er død efter at være blevet ramt af skud i overkroppen. Ordensmagten fortæller desuden, at de nærmeste pårørende er underrettet.

Fredag eftermiddag siger Kenneth Pedersen til DR, at gerningsvåbnet ifølge politiets oplysninger til Forsvaret er en pistol af mærket Neuhausen. Det er det mærke, som anvendes i Forsvaret.

Han formoder derfor, at der er tale om et af Forsvarets våben.

Fredag morgen og formiddag har politiet været til stede på Stengårds Allé. Vejen har været spærret af i forbindelse med efterforskningen.

Den anholdte blev tidligt på dagen ført bort iført en hvid heldragt af den type, som politiet bruger for at kunne sikre eventuelle spor, som måtte være på en mistænkt.

Det er normal procedure i blandt andet drabssager, at den mistænkte bliver kørt til en legemsundersøgelse på Retsmedicinsk Institut i København.

Den anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag klokken 14.15 ved Retten i Glostrup.

Hos Hærkommandoen oplyser generalmajor Kenneth Pedersen desuden, at Forsvarsministeriets Auditørkorps er underrettet om sagen.

Auditørerne har til opgave at undersøge eventuelle overtrædelser af den militære straffelov. Også overtrædelser af den almindelige straffelov begået af soldater i tjeneste eller i anledning af tjenesten hører under Auditørkorpset.

/ritzau/