Søren Pind i personangreb: S »huser« fundamentalist

Venstres overborgmesterkandidat hævder, at en socialdemokratisk kandidat er tilknyttet Hizb ut-Tahrir. Oplysningen stammer fra anonyme kilder. »Er de usande, risikerer Pind en injuriesag«, siger ekspert.

Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sikandar Malik Siddique.

Det hedder den socialdemokratiske kandidat til Borgerrepræsentationen, som er blevet genstand for den seneste strid mellem Søren Pind (V) og Ritt Bjerregaard (S) i kampen om overborgmesterposten i København.

I et åbent brev i dagens avis viderebringer Søren Pind en række oplysninger, han har læst i det elektroniske tidsskrift SAPPHO, der redigeres af historiker og journalist Lars Hedegaard.

Brevet er stilet til Ritt Bjerregaard, og Søren Pind skriver bl.a.:

»Det fremgår, at du øjensynligt har en kandidat på din liste til Borgerrepræsentationen ved navn Sikandar Malik Siddique, som er tilknyttet den fundamentalistiske organisation Hizb ut-Tahrir. (...) Ifølge hjemmesiden mener den pågældende, at hans forhold til Hizb ut-Tahrir er »irrelevant«. Et kendt svar i de miljøer for, at man naturligvis er med.«

Søren Pind sætter herefter S-kandidatens påståede tilknytning til Hizb ut-Tahrir i relation til det, han kalder Ritt Bjerregaards »legitimerende udtalelser om terror i Danmark« og udtrykker bekymring over, hvilken linje hun »vil antage i integrationspolitikken i København«.

Sikandar Malik Siddique (S) benægter, at han skulle være medlem af Hizb ut-Tahrir:

»Jeg er ikke og har aldrig været medlem af bemeldte organisation. Deres program er antidemokratisk. Jeg går stærkt ind for demokrati,« skriver han i en pressemeddelelse.

Han er 19 år, har pakistansk baggrund, er opvokset på Nørrebro i København og går bl.a. til valg på at fremme integrationen.

Det elektroniske tidsskrift, som Søren Pind har hentet oplysningerne fra, har refereret tre kilder, der alle vil være anonyme. Redaktør Lars Hedegaard vil ikke lægge sine kilder frem over for Berlingske Tidende, men af hjemmesiden fremgår det, at kilderne har kendt Siddique i årevis og har set ham deltage i Hizb ut-Tahrirs demonstration i april 2004 fra Nørrebro Station til Skt. Hans Torv og i bevægelsens stormøde i Nørrebrohallen oktober 2001.

Sikandar Malik Siddique erkender at have været til stede i Nørrebrohallen for fire år siden:

»Misforståelsen er tilsyneladende opstået, fordi jeg på et tidspunkt har været tilhører ved en åben konference i Nørrebrohallen arrangeret af Hizb ut-Tahrir. Mit ærinde var alene at erfare, hvad organisationen står for.«

I Hizb ut-Tahrir siger talsmand Fadi Abdullatif, at han ikke kender Sikandar Malik Siddique.

Er S-kandidaten ikke tilknyttet Hizb ut-Tahrir, risikerer Søren Pind at få en injuriesag på halsen med en bøde til følge. Det vurderer professsor i strafferet Vagn Greve:

»At blive sat i forbindelse med Hizb ut-Tahrir vil i manges øjne sige noget stærkt nedvurderende om den pågældendes moralske habitus. Søren Pind skal kunne bevise det. Og kan han ikke det, så har han - som udbreder af et indhold fra en hjemmeside med et begrænset kendskab til en stor offentlig kreds - et ansvar,« siger Vagn Greve.Søren Pinds indlæg

og Ritt Bjerregaards svar

Magasin side 12