Søren Pind angriber Københavns Politi

Søren Pind (V) langer hårdt ud efter politiet. - De vil hellere drikke te med brandstiftere, skriver Søren Pind i sit nyhedsbrev.

Venstres Søren Pind retter et hårdt angreb mod politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Venstres Søren Pind retter et hårdt angreb mod politiet.

I kølvandet på brandstiftelserne i flere af landets største byer kritiserer Pind nu i skarpe vendinger "ordensmagten" og i særlig grad chefinspektør Per Larsen fra Københavns Politi.

- De, der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge, hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne, skriver Søren Pind (V) på sin hjemmeside.

De seneste dage har Søren Pind tiltrukket sig opmærksomhed ved at foreslå hårde stramninger af straffeloven. Selv hans eget parti har taget afstand fra Pinds forslag om elektroniske armlænker til 12-15-årige og strafferammer, der vil medføre, at unge bandemedlemmer straffes hårdere end "almindelige' danskere", selv om de begår den samme kriminelle handling.

Mandag taler Pind om "civilisationens sammenbrud", "pøbeloptøjer" og "anarki".

- Hver eneste gang, nogen har grebet til vold, har dette samfund belønnet dem. Hver eneste gang har snakken igen og igen lydt på dialog. Rovdyrene har fået frit løb og tror, samfundet er svagt og ikke vil slå igen. De har frit lejde, skriver Søren Pind.

Han beskylder politiet for at lade stå til.

- Snart vil urmageren i Kompagnistræde blive et idol. Almindelige mennesker vil ikke i længden finde sig i, at ordensmagten og myndighederne magtesløst blot snakker om dialog og lader voldsmænd og brandstiftere fylde gadebilledet. Det er forfærdeligt. Det er ikke sådan et samfund, jeg ønsker mine børn skal vokse op i. Men hellere muligheden for at forsvare sig selv og sin familie end at stole på myndighederne, skriver Søren Pind.

Særligt chefinspektør Per Larsen fra Københavns Politi står for skud.

- Per Larsens svar (.) er fortsat, at man skal gå i dialog. Dialog. med hvem? Dem, der brænder, hærger og truer? Der åbenlyst ler ved at udsætte almindelige mennesker for brand og hærværk? Gud ved, hvad små børn, der ser dette samfundets totale magtesløshed tænker? Og politiet, der fanger folk, og lader dem ud dagen efter - fordi, nå ja fordi det er så besværligt at rejse sag mod dem der, skriver Søren Pind.

Han har den seneste uge sendt en storm af kradse beskyldninger af sted mod sine politiske modstandere. Tidligere udsendte han et nyhedsbrev med titlen "Kvalme over Sareen" med henvisning til De Radikales Manu Sareen fra Københavns Borgerrepræsentation.

/ritzau/