Søren Gade bliver ny formand for NGO

Tidligere forsvarsminister og direktør Landbrug & Fødevarer Søren Gade er blevet udnævnt som formand for den humanitær organisation CARE Danmarks repræsentantskab. Det oplyser organisationen i en pressemeddelese. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søren Gade, tidligere direktør for Landbrug & Fødevarer og forsvarsminister for Venstre, bliver ny formand for den humanitære organisation CARE Danmarks repræsentantskab. Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

»CARE Danmark arbejder i landområderne, hvor verdens fattigste mennesker bor, og tager udgangspunkt i hjælp til selvhjælp. Det skaber langsigtede løsninger, og det er sund fornuft,« siger Søren Gade i pressemeddelelsen.

CARE Danmark skriver, at man med tilføjelsen af Søren Gade får »stærke kort på hånden«.

»Vi er rigtig glade for, at Søren Gade bliver ny formand for vores repræsentantskab. Han har en baggrund både i politik og en af Danmarks største erhvervsorganisationer, og begge steder har han været med til at skabe konkrete resultater, som har sikret udvikling,« siger Christian S. Nissen, der er bestyrelsesformand i CARE Danmark.

CARE Danmark er en humanitær organisation, som arbejder med udvikling i ni afrikanske og asiatiske lande. CARE er en selvstændig fond og har en omsætning på 100 millioner kroner om året.

Søren Gade forlod jobbet som direktør i Landbrug & Fødevarer i 2014 efter to år i stillingen. Inden da arbejdede han som forsvarsminister i Anders Fogh Rasmussens regering fra 2004 til 2010.