Søren Espersen er kommet på YouTube: »Det var min kones idé«

Dansk Folkepartis Søren Espersen oprettede for to måneder siden en YouTube-kanal. Her lægger han videoer op om alt fra grænsekontrol til pandaer. Han mener nemlig ikke, at det hele behøver at være så kedeligt.

Søren Espersen (DF) fik at vide af sin kone, at han skulle være YouTuber. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Skærmen er sort.

»Åh! Åh! Uuuuh! Uh åh åh åh!«

Lyset tændes. Iklædt pyjamas og en broderet hat og med opspilede øjne toner Søren Espersen, næstformand i Dansk Folkeparti, frem på skærmen.

»Jeg har haft en så forfærdelig drøm! Jeg drømte, at Zenia Stampe var blevet indvandringsminister, og Morten Østergaard stod nede ved grænsen, ligesom Merkel dengang, og sagde: kom ind, kom ind, kom ind, og Uffe Elbæk, han skulle bestemme alting, hvad vi skulle spise og alting, og om vi må køre i tog og busser, puuuuh, en forfærdelig drøm!« siger han med hovedet på puden og konen henter ham et glas mælk.

Scenen udspiller sig i en af Søren Espersens nyeste YouTube-videoer med titlen »RØDT MARERIDT!!! Del hvis du også har rødt mareridt....«. Han oprettede YouTube-kanalen for to måneder siden. Målet er at komme i kontakt med borgerne på en ny måde.

»Jeg synes, at det er en sjov måde lige hurtigt at komme med en kommentar til noget, jeg går og tænker over,« siger Søren Espersen til Berlingske.

I hans seneste video takker han for den støtte, han har fået til valget og sender en besked til Mette Frederiksen:

»Hvis man begynder at pille ved paradigmeskiftet, man begynder at pille ved hjemsendelser i stedet for integration i Danmark, så skal vi nok komme efter jer. Vi holder øje med det,« siger han blandt andet.

Det skal være sjovt

Politikeren deler videoerne på sin Facebook-profil i håb om, at nogle af hans 10.000 Facebook-følgere også vil følge ham på YouTube. I skrivende stund har Søren Espersen 113 abonnenter på YouTube.

»Jeg synes ikke, det hele behøver at være så kedeligt. Der er mange ting, som kan siges på en sjov måde, og som også indeholder noget alvorligt. Hvis jeg bliver gal over et eller andet eller bliver inspireret af noget, så har jeg lyst til at lave en video om det. Jeg synes, det skal være sjovt, folk kan også godt lide noget, der er lidt skægt,« siger Søren Espersen

Der er jo mange unge mennesker på YouTube. Håber du på at ramme en anden målgruppe med din nye kanal?

»Jeg ved ikke med målgrupper, jeg tror de fleste efterhånden er på internettet. Og så gør jeg jo en masse for at være med i radio og tv alligevel,« siger Søren Espersen.

Er du blevet inspireret af nogen?

»Det var min kone, der fandt på det. Hun er meget smart og teknisk. Hun sagde: Nu skulle jeg være YouTuber. Og det blev jeg så.«

Rasmus Paludan har været meget succesfuld med at samle følgere på YouTube. Er det noget, der har inspireret dig?

»Det er det bestemt ikke. Jeg tror aldrig, jeg har set nogen af hans film. Jeg har heller ikke svært ved at komme i medierne. Det er ikke sådan, at jeg ikke er i tv eller radio eller i aviserne, det her er bare en ekstra måde at være med på. Så det er ikke mere end det. Jeg synes, det er spændende, fordi det åbner nogle andre muligheder, men jeg vil stadigvæk være med på andre medier, det er ikke fordi, jeg holder op med det.«