Fra mandag i næste uge vil det efter flere ugers nedlukning igen være i orden, at restauranter og kantiner igen tilbyder buffet.

Men buffeten kommer ikke til at blive, som vi kender den.

Det fastslår direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm til Politiken.

»Vi anbefaler ikke buffet som før corona. Det er buffet med afstand og langt bedre hygiejne, som vi mener, kan være fornuftigt nok. Måske skal hver enkelt selv have en ske til at tage maden med eller andre lignende tiltag, men vi lægger det over på en meget ansvarlig sektor at udtænke de konkrete løsninger til de enkelte steder, hvor der er buffet«, siger Søren Brostrøm til Politiken.

Politiken har også talt med Jensens Bøfhus, som fortæller, at den har droppet sin salatbuffet. Direktør i bøfkæden Anders Nikolaisen siger, at at kunderne fremover på en seddel skal krydse af, hvilken salat de ønsker, hvorefter tjenerne vil bringe det til bordene.

Ikke mange mennesker

Løgismose Meyers, der driver 89 kantiner rundt om i landet, udtaler til både DR og Politiken, at buffet-oplevelsen i kædens kantiner ikke bliver, som den var før coronakrisen.

Direktør Jesper Uggerhøj siger således, at Løgismose overvejer at portionsanrette buffeten.

»Jeg vil tro, at vi starter med at have en kok eller andet personale, der taler med den spisende gæst om, hvad der ønskes fra buffeten, hvor vi serverer det på tallerken. Så står vi ikke i en situation med mange mennesker omkring buffeten,« siger han til DR.

Samtidig understreger direktøren til DR, at detaljerne ikke er på plads endnu, eftersom de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen først kom i går, søndag.