Søndag bliver årets hidtil varmeste dag - men ikke for alle

Den 115. udgave af Kvindernes Kampdag bliver mild og smuk - og formentlig årets hidtil varmeste dag.

Arkiv: For præcis et år siden var - lørdag den 8. marts 2014 - blev dette billede taget, hvor det også dengang smagte af forår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerede søndag formiddag krøb temperaturen op på ti grader i Nordsjælland, og resten af søndagen kommer danskerne til at mærke temperaturer på helt op til 13 grader. Vel at mærke, hvis de befinder sig øst for Lillebælt.

»Det bliver næsten stensikkert årets varmeste dag. Den hidtil varmeste dag i år lå på 11,1 grad, og vi ser allerede 10 grader flere steder, så det kan næsten ikke gå galt,« siger TV2 Vejrets meteorolog Thomas Mørk.

Vejret vest for Storebælt er dog sværere at gøre reklame for.

»På Mors minder det mere om efterår... Grå himmel og masser af blæst«, skriver en læser på TV2 Vejrets Facebook-side.

»Skyerne driver ned fra Nordjylland og vil i løbet af dagen dække Jylland. Så man skal helst befinde sig på Fyn, Lolland eller Sjælland for at opleve det flotte vejr. Og så skal man helst søge mod øst og nordøst for at mærke de høje temperaturer. Hvis man står ved Storebælt på Sjællandssiden, vil man nok også synes, det er noget blæsende,« siger Thomas Mørk.

Til gengæld kan danskerne glæde sig over, at de tocifrede temperaturer fortsætter ind i næste uge.

»Det gode er, at temperaturerne fortsætter og den regn, vi skal have i den kommende uge, falder om natten. De kommende dage bliver forårsagtige, og skal jeg pege på en dag, så vil jeg pege på onsdag. Her får vi op til 12 grader, hvis vi er heldige,« siger spår meteorologen.