Sømandsgidsler snart i Danmark

Om få timer forenes de fem danske frigivne sømandsgidsler med deres pårørende. Flyet med dem om bord er på vej og flyver direkte fra Djibouti til Danmark.

Knap ni timer efter, at de fem danske frigivne søfolk gik i land i Djibouti tirsdag morgen, er de nu i luften på vej hjem til Danmark. Søfartsstyrelsens chartrede fly flyver direkte fra Djibouti til en dansk lufthavn. Når flyet lander - formentlig om nogle få timer - vil søfolkene blive genforenet med deres pårørende.

Udenrigsministeriet har sammen med politiet lagt en jernring af beskyttelse omkring de frigivne gidsler efter råd fra krisepsykologerne, som Søfartens Arbejdsmiljøråd har hyret. Derfor vil Udenrigsministeriet heller ikke oplyse, hvor i Danmark flyet lander.

Søfolkene har via Udenrigsministeriet ladet forstå, at de ikke ønsker at møde pressen. De vil hjem til deres pårørende i fred og ro for at kunne sunde sig ovenpå den knap tre måneder lange periode som gidsler hos bevæbnede pirater om bord på Danica White ud for Somalias kyst.

/ritzau/