Sømand overvejer at trække DFDS i retten om rygeforbud

Søfolk og restaurationspersonale på DFDS-færgerne er så utilfreds med rederiets tolkning af rygeforbuddet, at deres forbund overvejer at trække DFDS i retten.

Også til søs skaber tolkningen af de nye rygeregler polemik. Centralorganisationen Søfart (CO-SØ) er så utilfreds med rederiet DFDS' nye restriktive fortolkning af de nye rygeregler, at de overvejer et at trække rederiet i retten, skriver branchebladet Søfart.

Sømændene er utilfredse med, at DFDS' nye rygeregler forbyder medarbejderne at smøge den i deres egne kamre på skibene. Når rygetrangen melder sig, er de i stedet henvist til at ryge udendørs eller i DFDS-skibenes særligt indrettede rygerum. Samtidig har rederiet meddelt de ansatte, at overtrædelser af rygereglerne kan "få ansættelsesmæssige konsekvenser". Hos CO-SØ er formand Ole Philipsen især utilfreds med, at DFDS har indført de nye regler hen over hovedet på de ansatte.

- Kammeret om bord udgør de søfarendes hjem, hvor den enkelte har frihed til selv at bestemme. Hvis rygepolitikken var blevet udformet i et samarbejde mellem DFDS-ledelsen og medarbejderne, ville vi respektere den, men det er desværre ikke tilfældet, siger Ole Philipsen til Søfart.

/ritzau/