Søfartsleder vil have international flådestyrke mod pirater

Søfartens Ledere vil have en international flådestyrke til at bekæmpe det stigende antal pirater, som i dag hærger på verdenshavene.

Angsten for sørøvere risikerer at ødelægge verdenshandlen, og derfor bør der skabes en international flådestyrke, der kan bekæmpe det stigende pirateri på verdenshavene. Gerne med et dansk bidrag i form af flådefartøjer.

Det foreslår formanden for Søfartens Ledere, Jens Fage-Pedersen, der peger på, at piraterne slog til 238 gange mod handelsskibe i årets første seks måneder. Det er en stigning på 20 procent i forhold til de 198 angreb, der blev registreret i første halvår 2006. Og næsten en femdobling i forhold til de 48 angreb der skete i første halvdel af 2005.

Søfartens ledere bad sammen med sine nordiske søsterorganisationer allerede i juni de nordiske udenrigsministre om at tage initiativer, der kan komme piraterierne til livs.

- Hvis det her fortsætter, kan man jo frygte, at folk ikke tør stå til søs mere. Og det ville jo lægge verdenshandlen total ned, konstaterer Jens Fage-Pedersen til nyhedsportalen maritmedanmark.dk.

/ritzau/