Socialrådgivere opfordrer til stilhed for dræbt kollega

Dansk Socialrådgiverforening opfordrer til et minuts stilhed tirsdag for at mindes socialrådgiveren, der blev stukket ned på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland 7. maj, og senere døde af sine kvæstelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er en dybt tragisk ulykke, som fik den værst tænkelige udgang. Det er en begivenhed, der ryster og berører alle socialrådgivere.«

Sådan siger Majbrit Berlau, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening, i en pressemeddelelse mandag. Hun opfordrer socialrådgivere i hele landet til at holde et minuts stilhed tirsdag klokken 12. På den måde kan socialrådgivere i hele landet vise deres respekt for den 40-årige socialrådgiver, der 7. maj blev stukket ned af en psykisk syg beboer på forsorgshjemmet Saxenhøj på Lolland, og senere døde af sine kvæstelser.

Majbrit Berlau pointerer, at sikkerheden skal øges for de ansatte på forsorgshjem og lignende institutioner. Hun opfordrer derfor arbejdspladserne til at gennemgå sikkerhedsprocedurerne og løbende arbejde med risikovurderinger og forebyggelsesinitiativer.

»Det er uacceptabelt, at man skal risikere sit liv, når man går på arbejde. Vi er nødt til at sikre, at der er de bedst mulige rammer for sikkerheden på steder som forsorgshjem og bosteder. Det handler både om uddannelse og normering, så vi kan forebygge optrapning af konflikter, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening.

Hun tilføjer, at nedskæringer i psykiatrien betyder, at forsorgshjem og kommunerne skal tage sig af borgere med svære problemer som for eksempel dobbeltdiagnoser. Hun mener derfor, at politikerne, i forbindelse med psykiatrireformen, skal have fokus på behovet for behandlingstilbud til den gruppe borgere.