Socialrådgiver vinder Tine Bryld-prisen

Det blev socialrådgiver Flora Ghosh og centeret LivaRehab, som vandt Tine Bryld Prisen og de mere end 500.000 kroner, der fulgte med.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang blev Tine Bryld Prisen mandag uddelt, og den gik til socialrådgiver Flora Ghosh og centeret LivaRehab, som arbejder med behandling og rehabilitering af kvinder.

Flora Ghosh er centerchef for LivaRehab, og med prisen modtog hun personligt 50.000 kroner, samtidig med at LivaRehab modtog 500.000 kroner. Priserne fik de for deres arbejde med behandling og rehabilitering af mennesker med prostitutionsskader, voldsoverlevere, incestoverlevere og andre marginaliserede kvinder, og de 500.000 kroner er øremærket til et forebyggelsesprojekt til unge.

Formanden for Trine Bryld Prisen, Helle Degn, som er tidligere minister og kommissær, gav Flora Ghosh følgende ord med på vejen til prisuddelingen:

»Prisbestyrelsen vil gerne hædre Flora Ghosh for hendes enestående indsats, som vi finder flugter helt med Tine Brylds ånd. Vi ser Flora Ghosh som en rollemodel – med sin egen særegne historie, en ildsjæl, engageret og socialt indigneret, hvilket hun formår at omsætte positivt til et vigtigt bidrag for udsatte kvinder,« sagde Helle Degn.

Flora Ghosh er selv vokset op i Bangladesh med seksuelle overgreb, krig og svigt. Som 24-årig kom hun til Danmark og er i dag socialrådgiver, ligesom Tine Bryld var.

»Jeg er dybt beæret over at være den første modtager af Tine Bryld Prisen. Det er en vigtig pris, som vi har manglet i Danmark. Den halve million kroner fra Foreningen for Tine Bryld Prisen gør det muligt for mig og resten af LivaRehab at sætte fokus på en af de primære udfordringer, vi står over for på socialområdet – nemlig unge, prostitution og social udsathed – og jeg glæder mig meget til at komme i gang med projektet,« siger Flora Ghosh.

Prisen blev stiftet efter socialrådgiver Tine Brylds død. Dens formål er både at ære Tine Brylds lange sociale indsats og samtidig skabe et større fokus på det sociale område generelt, hvilket gøres gennem anerkendelsen af personer, der udfører et vigtigt socialt arbejde.