Socialpædagoger: Få ressourcer skaber vold i psykiatrien

For få ressourcer gør, at man ender med at være alene med en borger i stedet for at være to, mener formand.

København: For få ressourcer i psykiatrien gør, at de ansatte på socialpsykiatriske døgninstitutioner udsættes for vold og trusler, mener forbundsformanden for fagforeningen Socialpædagogerne, Benny Andersen.

- Der er for få ressourcer, og folk arbejder alene, hvor de i stedet burde være to.

- Det bliver også mere presset, når borgere med sværere problemer placeres på institutioner, hvor der er plads i stedet for på institutioner, hvor der er de rette kompetencer til at håndtere dem, siger han.

En aktindsigt fra Arbejdstilsynet, som Avisen.dk har fået, har vist, at flere ansatte på socialpsykiatriske bosteder udsættes for vold og trusler.

Ifølge aktindsigten er Arbejdstilsynet kommet med i alt 66 afgørelser i sager om vold og traumatiske hændelser på døgninstitutioner for psykisk syge beboere siden 2015 og frem til april i år.

Blandt dem er der 21 af de såkaldte strakspåbud, hvor arbejdspladsen med det samme skal reagere og lave tiltag for at styrke sikkerheden, da arbejdsmiljøet er for farligt for de ansatte.

Ifølge Benny Andersen er mange af strakspåbuddene kommet i forbindelse med, at ansatte har arbejdet alene i situationer, hvor de af sikkerhedsmæssige grunde burde være to.

/ritzau/