Socialpædagoger: En plejefamilies gode hjerte er ikke nok

Der kan ikke stilles nok krav til medarbejdere på socialtilbud og plejefamilier, siger Socialpædagogerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man er indlagt på hospitalet, forventer man at blive tilset af en læge.

På samme måde skal man også kunne forvente, at det er personale med en stærk faglighed, som tager sig af udsatte unge på landets hjem for socialt udsatte.

Sådan siger Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Manglende kvalitet har siden 2014 betydet, at 29 sociale tilbud og 133 plejefamilier er blevet lukket, skriver Jyllands-Posten.

De sociale tilbud er blevet lukket, fordi fem socialtilsyn i 2014 overtog tilsynspligten fra kommunerne, men på trods af de mange lukninger, er kvaliteten fortsat ikke høj nok, siger Benny Andersen.

- Socialtilsynet er en god ting, men nu må vi tage de næste skridt og stille stærkere krav til fagpersonerne på socialtilbuddene. Jeg mener, at man ikke kan stille høje nok krav til den faglighed.

Benny Andersen foreslår, at man skal indføre et minimumskrav om, at mindst 60 procent af personalet på et socialpædagogisk hjem skal have en socialpædagogisk uddannelse.

Også i forhold til plejefamilierne skal kravene skærpes, siger Benny Andersen.

- Det er vigtigt vi sikrer, at også plejefamilier har den nødvendige faglighed og kompetence, siger han.

- Det er for mange børns vedkommende ikke nok, at man har et godt hjerte. Der skal mange andre ting til, så også der må vi skærpe kravene.

/ritzau/