Socialministeren slår alarm: »Vi har et etnisk proletariat«

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) kræver et opgør med eftergivenheden over for forældre af anden etnisk baggrund, der ikke sørger for, at deres børn kommer i skole og holder dem væk fra kriminalitet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alt for mange unge drenge med en anden etnisk baggrund end dansk vokser op med en ligegyldighed over for fællesskabets normer.

Det mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der kræver et opgør med eftergivenheden over for de forældre af udenlandsk herkomst, der ikke sørger for, at deres børn kommer i skole og holder dem væk fra kriminalitet.

Fremover skal flere kommuner trække dem i sociale ydelser, mener ministeren. Samtidig vil regeringen sætte ind med forældreprogrammer til udsatte familier med indvandrer- og flygtningebaggrund, der ifølge Karen Hækkerup skal mødes med krav og ikke ses som ofre. Hun vil undgå, at især unge drenge vokser op i et parallelsamfund med kriminalitet og bander og dermed afværge uroligheder, som dem vi senest har set i Stockholm.

»Vi har allerede fået et etnisk proletariat visse steder. Det er skræmmende at tænke på, hvordan det kan udvikle sig, hvis vi ikke tager hånd om det,« siger ministeren.

Enhedslistens Pernille Skipper er forarget over udmeldingerne:

»Hvordan kan Karen Hækkerup tro, at man ved at gøre familierne fattigere opnår en kriminalpræventiv effekt over for deres unge? Hård retorik løser ikke problemerne.«

DEBAT | Maler ministeren fanden på væggen? Del din mening herunder eller på facebook.com/berlingske