Socialminister: Uro om bederum er en politisag

Benedikte Kiær (K) reagerer på optøjer i Slagelse, efter at en beboerforening vil lukke bederum.

Socialminister Benedikte Kiær (K) reagerer nu på de seneste dages optøjer, der har været i området omkring Ringparken og Nordbyen i Slagelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialminister Benedikte Kiær (K) beder nu forældrene til de unge, der de seneste dage har kastet med sten og begået hærværk mod en beboerforening i Slagelse, om at træde i karakter:

"Det er en politisag, og så må forældrene til de unge også gå ind at tage ansvar. De gør noget ulovligt. De generer de andre beboere, men de ødelægger det også for deres familier, der kan risikere at blive sat på gaden," siger socialminister Benedikte Kiær til TV 2 News.

Hun går ind i sagen efter opfordring fra Dansk Folkeparti med formanden for Folketingets socialudvalg, Martin Henriksen (DF), i spidsen. Han har efterlyst en reaktion fra socialministeren, integrationsministeren og justitsministeren.

Stenkast og vrede

Sagen handler om et lokale under den lokale grillbar i bydelen omkring Ringparken og Nordbyen i Slagelse, der er indrettet som et foreningslokale, men også bliver brugt som et bederum. Den lokale afdeling af beboerforeningen mener, at de besøgende larmer og sviner.

Det fik bestyrelsen i beboerforeningen til at sende et brev til beboerne i foreningen. I brevet opfordrer man til at lukke bederummet. Brevet var angiveligt årsag til til stenkast og ildspåsættelser i området i weekenden.

Politiet skabte ro

Igen i aftes var der fortsat uro i området, men sammen med kvarterets egne beboere og politiets tilstedeværelse fik de skabt ro.

Vicepolitiinspektør ved Slagelse politi Jan Schmidt fortæller til Sjællandske, at der er tvivl om brandsikkerheden i forbindelse med lokalet. Men ifølge ham er det brevet, der er udsendt af afdelingsbestyrelsen, der formentligt har skabt urolighederne i området.

"Det er formentlig grunden til det her," siger Jan Schmidt.

"Nogle af de unge er meget impulsive, og nogle af dem er også aggressive, og derfor handler de lidt hurtigt, og det er ærgerligt, for det er ikke den rigtige måde at reagere på," siger han TV 2 Øst.