Socialdemokratisk profil trækker sig fra politik

Efter knap 15 år som folketingskandidat forlader Socialdemokratiets Yildiz Akdogan politik på ubestemt tid.

»Tiderne skifter, og jeg mener, det er bedst for både kredsen og mig, at vi ikke slider unødigt på hinanden,« skriver socialdemokraten Yildiz Akdogan blandt andet om sin beslutning om at trække sit kandidatur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den socialdemokratiske profil Yildiz Akdogan trækker sit folketingskandidatur.

Det skriver hun på Facebook.

Yildiz Akdogan har indtil nu været opstillet for Brønshøj-Vanløse-kredsen, men skriver, at hun nu mener, at det er bedst for hende og kredsen, at hun holder en pause. Hun var medlem af Folketinget 2007-2011 og blev igen medlem i 2014 efter Karen Hækkerups mandatnedlæggelse.

»Efter knap 15 år som folketingskandidat for Brønshøj-Vanløse-kredsen i København har jeg valgt at trække mit kandidatur. Det har ikke været en nem beslutning, men det var en nødvendig beslutning,« skriver hun på Facebook.

Akdogan var blandt andet IT-ordfører for partiet og medlem af Europaudvalget og Kulturudvalget. Tidligere var hun også psykiatriordfører, men det ordførerskab sluttede brat 4. april, da Socialdemokratiet valgte at give ordførerposten til sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen – en beslutning som Yildiz Akdogan åbent var ærgerlig over.

Med sine meningers mod

I socialdemokratiske kredse er Akdogan da også kendt som en kvinde med sine meningers mod, og det er ikke nødvendigvis en god ting for et parti. Flere gange er der opstået gnidninger mellem Yildiz Akdogan og den socialdemokratiske linje.

I 2017 udeblev hun, da Socialdemokratiet stemte for et lovforslag om, at den til enhver tid siddende udlændinge- og integrationsminister har retten til at bestemme, om Danmark skal tage imod kvoteflygtninge.

I hendes opslag på Facebook lyder det også til, at gnidninger mellem hende og ledelsen har haft indflydelse på beslutningen.

»Tiderne skifter, og jeg mener, det er bedst for både kredsen og mig, at vi ikke slider unødigt på hinanden. Man kan ikke altid være enige om alt – og derfor viger jeg nu min plads, så begge parter kan få en ny start med nye muligheder,« skriver hun.

Det er dog ikke slut med politik, lover Yildiz Akdogan, »langt fra«, men løfter ikke sløret for, hvilken sammensætning det bliver i.

Den 46-årige politiker opnåede ikke genvalg ved seneste folketingsvalg i juni sidste år med 2.999 personlige stemmer. Det var en stor tilbagegang i personligt stemmetal fra folketingsvalget i 2015, hvor hun blev valgt med 4.284 personlige stemmer.

I sin egen kreds, Brønshøj-Vanløse-kredsen, gik hun fra 1.033 til 772 personlige stemmer.

Opdateres...