Socialdemokratiet vil ændre loven efter sagen om overgreb på 13-årig pige

Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, vil have straffeloven ændret. Det skal ikke være muligt, at en 30-årigs overgreb på en 13-årig pige ikke betegnes som voldtægt. Meldingen kommer, efter at en idrætslærer fra en skole i Dianalund forgreb sig gentagne gange på en elev.

Thomas og Charlotte. Forældre til pigen i sagen om overgreb mod en mindreårig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Efter en nu 32-årig lærer på en skole i Dianalund blev frikendt i landsretten for voldtægt mod en 13-årig elev, vil Socialdemokratiet ændre straffeloven på området. Det skriver TV2 Øst.

»Når du har et forhold mellem en over 30 år og en på 13 år, så mener jeg simpelthen ikke, det kan være andet end voldtægt. Det er ikke et ligeværdigt forhold, og så er lovgivningen ikke god nok,« siger Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, til TV2 Øst.

9. juli frifandt landsretten den forhenværende idrætslærer Bjørn Christiansen for voldtægt og idømte ham to års fængsel for samleje med en mindreårig, mens han også blev kendt skyldig i at have haft andet seksuelt forhold end samleje med en mindreårig.

Han blev også dømt for en række andre forhold, der blandt andet talte blufærdighedskrænkelse af syv andre piger.

Berlingske har i en række artikler oprullet forløbet og efterspillet for blandt andet pigens forældre, Thomas og Charlotte, der siden episoden i 2018 har kæmpet for en hårdere straf af Bjørn Christiansen.

Af retsdokumenter fremgår det, at idrætslæreren i august 2018 forgreb sig vaginalt på en 13-årig pige i et skur nær en fodboldbane i Dianalund.

I oktober samme år forgreb Bjørn Christiansen sig på pigen igen denne gang analt, efter at han fikserede hende med håndjern og halsbånd.

I 2019 blev Bjørn Christiansen ved byretten i Næstved dømt for voldtægt af den 13-årige.

Da landsretten omstødte den afgørelse, var det på baggrund af, at relationen mellem den 13-årige pige og idrætslæreren ifølge dommen ikke havde »den tvangsmæssige karakter«, hun havde beskrevet den som.

At overgrebene fra en dengang 30-årig lærer på en 13-årig elev skulle rumme frivillighed har vakt forargelse hos et flertal af politiske partier. SF, Venstre, Radikale, Enhedslisten og Socialdemokratiet satte sig for at undersøge, om lovgivningen beskytter børn og unge godt nok.

Til TV2 Øst slår Jeppe Bruus fast, at Folketinget ved åbningen til efteråret vil se på, hvordan lovgivningen skal udformes, så lignende episoder ikke forekommer igen.

Bliver lovgivningen ændret, kommer det imidlertid ikke til at kunne ændre ved afgørelsen i sagen om overgrebet fra Dianalund, da der ikke kan dømmes med tilbagevirkende kraft.